Izvor: Kurir
03.04.2024 u 12:57
0

DOŠAO U SRBIJU, ŽELEO DA IGRA ZA 500 DO 1000 EVRA, PA DOBIO ŠOKANTAN ODGOVOR! Nije PROŠAO PROBU, a sada nastupa u NBA ligi!

Žoao Marselo Pereira, koji ima nadimak Maožinja, brazilski je košarkaš koji je konačno ispunio svoj san i potpisao NBA ugovor, i to za Memfis Grizlise.

Ovo ne bi bilo čudno ni neuobičajeno da Brazilac pre nekoliko sezona nije probao da zaigra za Radnički iz Kragujevca, ali u tome nije uspeo! Bio je Maožinja nekoliko nedelja u Šumadiji, trenirao u Radničkom, ali su tada procenili da im takav igrač nije potreban. Krilni igrač (23, 203) bio je spreman da igra za mali novac, nezvanično, u pitanju je bila mesečna plata od 500 do 1.000 evra.

Njegov plan je zapravo bio da dobije veću minutažu u ligi u kojoj bi mogao da pokaže šta sve ume i da se iz zemlje s bogatom košarkaškom istorijom otisne na neki viši nivo, u poznatiji evropski klub. Od toga nije bilo ništa i Maožinja, koji je inače postao i reprezentativac Brazila, krenuo je da razmatra druge opcije.

Prihvatio je ponudu iz Makedonije i obukao dres tamošnjeg ligaša CRN Drim iz Struge, da bi potom postao član MZT iz Skoplja. Nakon makedonske epizode nakratko se vratio u rodni Brazil. Odlučio je da pokuša u nekom od klubova razvojne G lige u SAD i prošao je test u Kapitanesima iz Sijudad de Meksika, koji su od 2021. deo razvojne lige.

Maožinja se odlično snašao u novoj sredini, beležio sjajne brojke, praktično je imao dabl-dabl prosek. To je privuklo pažnju skauta iz NBA, a najkonkretniji je bio Memfis. Tako je Brazilac potpisao najpre jedan kratkoročni ugovor od deset dana s Grizlisima, a potom i drugi u istom trajanju. Sudeći po minutaži, Brazilcu se smeši i produžetak saradnje, što bi automatski značilo da dobija garantovani NBA ugovor do kraja sezone.

Na poslednjem meču protiv Orlanda na terenu je proveo čak 29 minuta, a upisao je sedam poena i osam skokova.

NBA obeštećenje: Neki klub je mogao da se obogati

Radnički je tako propustio lepu priliku da za mali novac angažuje perspektivnog košarkaša, na kome bi mogli i dobro da zarade. Neverovatno je da ni oni niti iko drugi iz srpskih klubova nisu obratili pažnju na ovog momka, koji je uspeo da se domogne najveće košarkaške pozornice. Pošto NBA klubovi plaćaju obeštećenje i do 800.000 dolara, jasno je o kakvom se propustu radi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter