Izvor: Alo.rs sport
07.02.2024 u 01:30
0

DUBAI I EVROLIGA – ŠTA JE ISTINA? Evo kome ABA liga stoji na putu, ali jedna stvar može da reši sve

Projekat košarkaškog kluba Dubai privlači pažnju ljubitelja sporta poslednjih meseci, a najnovije informacije sugerišu da je njihovo učešće u Evroligi nadohvat ruke.

„NAVIJAČI, IZVINITE“: Nedović se oglasio nakon teškog poraza Zvezde

Dubai trenutno postoji samo kao projekat, čije ostvarivanje zavisi od pozicije u elitnom takmičenju. Postavlja se pitanje da li će klub morati da se takmiči u nekom domaćem ili regionalnom prvenstvu kako bi stekao pravo na učešće u Evroligi.

Prema Članu 5.3. pravilnika, klub mora da učestvuje u domaćem šampionatu, osim ako izuzetak ne odobri Izvršni odbor deoničara. S obzirom na to da klub Dubai još uvek nema seniorski tim, a samim tim i ne učestvuje u takmičenjima, postavlja se pitanje njegovog eventualnog ulaska u ABA ligu.

Iako su se pojavile informacije o potencijalnom igranju u ABA ligi, konačna odluka biće doneta u narednim mesecima.

Pravilnik Evrolige takođe pruža mogućnost da klub Dubai ne mora nužno da igra u bilo kojem domaćem takmičenju, ukoliko to odobre deoničari. Ovaj scenario se već dogodio pre pet godina kada Olimpijakos nije učestvovao u domaćem prvenstvu, ali je dobio podršku drugih vlasnika A licence.

Projekat Dubaija dobio je podršku Izvršnog odbora u novembru prošle godine, nagoveštavajući veće šanse za ulazak u Evroligu u odnosu na druge projekte poput Londona i Pariza.

Zakazivanje Skupštine ABA lige za mesec-dva trebalo bi pružiti više informacija o eventualnom učešću Dubaija u ovom regionalnom takmičenju. Konačan spisak učesnika Evrolige za narednu sezonu biće poznat u junu, a ABA liga zadržava mesto za šampiona, pod uslovom odobrenja Evrolige.

Partizan trenutno učestvuje u Evroligi kao šampion ABA lige, dok je Crvena zvezda dobila specijalnu pozivnicu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter