Izvor: BSC HAPPY
18.02.2023 u 23:00
0

Crvena zvezda osvojila je svoj deveti Kup Radivoja Koraća, Mega poklekla u finalu 96:79! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mega Basket u finalu Kupa Radivoja Koraća 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14) u niškoj dvorani „Čair“.

Crvenu zvezdu je put do finala vodio preko Borca iz Čačka (89:64), a potom je usledio „večiti derbi“ sa ekipom Partizana, u kom su „crveno-beli“ slavili sa 83:75.

Sa druge strane, Mega je u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća bila bolja od ekipe Vojvodine 75:62, da bi u polufinalu savladala i FMP rezultatom 86:67.

„Crveno beli“ odbranili su tako trofej osvojen prošle godine, kada su u finalu bili bolji od gradskog rivala Partizana 85:68, a uspeli su i da prestignu „crno-bele“ po broju trofeja u ovom takmičenju. Ovo je deveta „Žućkova levica“ Crvene zvezde, dok je Partizan ovo takmičenje osvajao osam puta. Inače, ovo je treći uzastopni put da „crveno-beli“ osvajaju Kup.

Selektor košarkaša Srbije održao predavanje u Nišu: „Ovo je idealno vreme da u toj tranziciji, mi formiramo našu profesionalnu ligu!“

TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Crvena zvezda – Mega Basket 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14)

Crvena zvezda otvorila je utakmicu mini serijom 4:0, ali je Mega uzvratila preko Kazalona koji je pogodio trojku iz ćoška za 4:3.

Centar Crvene zvezde Bentil potom je lako došao do poena iz reketa, ali Mega stiže do izjednačenja novom trojkom. Ovoga puta pogodio je Branković. Rezultat je 6:6.

U nastavku viđena je igra koš za koš, a prednost zvezdi vratio je Branko Lazić trojkom. Ipak, ponovo Mega uzvraća trojkom.

Prednost „crveno belima“ vratio je Dobrić. Prvo je košarkaš zvezde pogodio za dva, a u sledećem napadu, nakon prekršaja koji je na njemu načinjen, pogodio je i dva slobodna bacanja.

Nedović je pogodio dve trojke u nastavku za 22:15 i pomogao tako Zvezdi da dođe do prve osetnije prednosti u ovom duelu.

Usledio je odgovor Mege koja pravi mini seriju od 8:0 u završnici prve četvrtine, i tako na odmor odlazi sa poenom prednosti.

TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Početak druge četvrtine obeležio je Nemanja Nedović koji je pogodio zicer pod faulom, a potom i bio precizan sa linije za slobodna bacanja, da bi Dobrić nešto kasnije vratio „crveno bele na „+4“.

Usledio je period bez poena, koji je prekinuo Kampaco svojim ulazom za 29:23, ali Mega Basket večeras služi šut izvan linije 6,75m i prednost Zvezde pada na 29:26 nakon trojke Cerovine.

Na 33:26 za „crveno-bele“ povisili su Petrušev i Mitrović, da bi nakon toga pogodio i Nedović i tako stigao do svog 11. poena za prednost Zvezde 35:26. Večeras fenomenalni Cerovina novim pogotkom za tri poena zaustavio je nalet „crveno-belih“, ali usledio je novi odgovor Petruševa i Ilić za 40:29.

Nastavak je doneo igru „koš za koš“, a na nešto manje od dva i po minuta pre kraja poluvremena Dobrić pogađa za „+9“ – 47:38.

Mega je uspela u nastavku preko Uskokovića i Kovačevića da smanji prednost rivala, ali „crveno-beli“ ipak imaju „+7“ na kraju prvog poluvremena.

TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Na početku drugog poluvremena Mega je smanjila zaostatak na 51:45 nakon što je Kazalon bio precizan jednom sa linije za slobodna bacanja. Sa druge strane uzvratio je Mitrović, koji je takođe jednom bio precizan.

Neizvesan duel u „Čairu“ kakav priliči jednom finalu. Ipak „bode oči“  ne tako sjajna odbrana i prilično laki poeni koje postižu i jedni i drugi. Naravno, navijačima su obično draže utakmice sa velikim brojem poena. Čak ni odbrana nije toliko loša, koliko obe ekipe igraju fenomenalno u fazi napada i pronalaze jednostavna rešenja za poene. To možda deluje lako, ali to svakako nije slučaj.

Igra se „koš za koš“ na obe strane, tempo se ubrzava, a deluje da se ekipa Crvene zvezde ipak bolje snašla u nešto dinamičnijem periodu igre.

Na nešto više od četiri minuta do kraja treće deonice Petrušev vraća dvocifrenu prednost na stranu Zvezde – 68:57, a Dobrić trojkom donosi najveću prednost „crveno-belima“ u dosadašnjem toku meča, „+13“.

Usledili su poeni na obe strane, ali ovu prednost „crveno-beli“ su sačuvali do kraja treće deonice. U poslednju četvrtinu Zvezda ulazi sa 78:65.

TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Poslednju deonicu otvorio je Nemanja Nedović svojim novim poenima za do sada najvećih „+15“ – 80:65.

Rudan je smanjio sa linije penala, a drugo slobodno bacanje, koje je promašio, Branković je uz ofanzivni skok vratio u obruč za 80:68.

Staju „crveno-beli“ na loptu polako, napadi im traju sve duže a više se traži dobro rešenje nego ono brzo. Sa druge strane igrači Mege deliju sve nervoznije kako se poslednji sudijski zvižduk približava.

Semafor pokazuje 84:70 na nešto manje od šest minuta do kraja utakmice, ali maestralni Nedović trojkom sa velike distance donosi Zvezdi „+17“. Ima još mnogo da se igra, ali crveno-beli su već jednom nogom na pobedničkom podijumu.

Mega je uspela da smanji preko Kazalona, ali Zvezda odgovara preko Filipa Petruševa na drugoj strani.

Već slave Zvezdini navijači na dva i po minuta pre kraja. Nekoliko neuspešnih akcija i izgubljenih lopti sa obe strane. Ipak, vreme radi u korist Crvene zvezde koja stiže do „+20“.

Rori je odgovorio trojkom za 96:79, Marković sa linije penala nije bio precizan, a pre poslednjeg sudijskog zvižduka krenuli su pozdravi trenera i igrača ove ekipe. Svima je već bilo jasno:

Crvena zvezda osvojila je deveti Kup Radivoja Koraća!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter