Izvor: Informer
16.10.2021 u 13:48
0

Američki BIZNISMEN BESAN zbog Srbina! Traži PROMENU sistema!

Mesecima već traje saga oko budućnosti Dušana Vlahovića u Firenci, ali je čitava stvar prošle nedelje dobila epilog. Srpski napadač rešio je da odbije novi ugovor Viole, a klub se ekspresno povukao iz svega i najavio kraj pregovora. 

PROČITAJTE JOŠ: Nikada ne bih otišao u Zvezdu: Nije reč o novcu!

Naravno, odmah se javnost u Italiji podelila na one koji podržavaju Vlahovića i one koji ga kude. Ne bi to trebalo posebno da brine Dušana nakon što su njegovi zastupnici otkrili sve što se dešavalo tokom leta na relaciji sa Fiorentinom i tako optužili Roka Komisa, vlasnika Viole. 

Vlahovićevi agenti su rekli da američki biznismen nije ni razmatrao ponudu koju su mu dostavili, a koja je glasila 60.000.000 evra plus bonusi. Komiso je ostao nem na njihove zahteve i rekao da ne postoji novac zbog kog će prodati Vlahovića. Revolitirani tim postupkom, odbili su novi ugovor i prekinuli pregovore sa klubom iz Toskane.

Ipak, ni Komiso nije ostao dužan njima. Vlasnik Fiorentine je govorio na samitu o sportu u organizaciji „Financial Times“ o problemima sa kojima se klubovi suočavaju zbog samovolje igrača. 

 Nešto se u fudbalu mora menjati jer su klubovi postali nemoćni pred zahtevima igrača, a pogotovo menadžera. Mi smo mu dali sve. Priliku da bude glavni napadač, da vodi ekipu i on je briljirao – rekao je Komiso. 

PROČITAJTE JOŠ: SOLSKJER PROGOVORIO O RONALDU! Portugalac je bio vidno ljut zbog toga

Fiorentina je u ozbiljnom problemu, a kako stvari stoje naredne godine će morati da prodaju Vlahovića po svaku cenu kako bi zaradili makar nešto za napadača oko kog se otima čitava Evropa. 

– Sad traži puno veću plautu i meni to nije normalno. Ne mogu se potpisivati petogodišnji ugovori koji zapravo nisu petogodišnji jer se već nakon dve ili tri godine počne pregovarati o novom, jer igračima porastu apetiti. Ne mogu igrači tražiti drugi ugovor samo jer žele više novca. Nikad nisam imao slučaj da mi je fudbaler došao i rekao da bi želeo manji ugovor jer nije dobro igrao prošle sezone – dodao je Komiso. 

Kivan je Roko Komiso i na menadžere koji su glavni „krivci“ za situaciju u fudbalu, a biznismen poziva na promenu pravila sličnu onoj koja vlada i u Sjedinjenim Američkim Državama. 

– Provizije menadžera su goleme i to nema smisla. Oni zarađuju i na transferima i uzimaju proviziju od igrača. Toga nema u Americi. Igrači se izmjenjuju i nema plaćanja transfera jer novac dolazi iz samog sistema. FIFA, UEFA, Serija A i Premierliga nešto moraju napraviti.

– U Engleskoj je situacija bolja nego u Italiji jer se prema tamošnjem zakonu ugovor može produžiti samo za jednu godinu. U Italiji toga nema i sve zbog zakona iz 1981. godine. Ljudi, prošlo je 40 godina.

PROČITAJTE JOŠ: KAPITEN CRNO-BELIH SE NAJEŽIO Kada sam čuo ženski glas:Prošli su me žmarci!

Ističe Komiso da je o svemu razgovarao i sa prvi čovekom UEFA Aleksandrom Čeferinom, a potom se dotakao i loše situacije u italijanskom fudbalu gde, kako kaže, pravila nisu ista za sve. 

– Pričao sam s Aleksanderom Čeferinom i rekao je da je svestan da je to problem. Ne možemo dopustiti da igrač želi da ode sledeći dan nakon što odigra jednu dobru sezonu. Italija ima i veliki problem s time da pravila ne vrede jednako za sve klubove. Svakih šest meseci moramo podnositi dokaze o likvidnosti kluba, ali neki drugi klubovi to ne rade. Inter je osvojio naslov prvaka i tek nakon toga, a ne pre, morao je da zakrpi rupe u proračunu i knjige. Oni koji ne poštuju pravila trebali bi biti kažnjavani, a ne da im se izlazi u susret – podvukao je prvi čovek Fiorentine. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter