Izvor:
28.06.2017 u 13:53
0

ANĐELKOVIĆ PRED FLORIJANU: Zvezda mora da se pita za sve!

Iz fizičkih priprema u takmičarsku sezonu, takvu su sebi sudbinu izabrali fudbaleri Crvene zvezde gubitkom titule u maju. Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Florijanom je već sutra na programu, fudbaleri crveno-belih teških nogu posle bazičnih priprema na Zlatiboru i u paklu od vrućine u Beogradu imaju obavezu da pobede Maltežane i tako na pravi način započnu sezonu.

– U fudbalu je prošlo vreme kad neko nekog može i sme da potceni. Maltežani nisu za potcenjivanje, ali takođe u ovom dvomeču Zvezda mora za sve da se pita. Od prvog sekunda u Beogradu do poslednjeg na Malti ne sme da se dovede u pitanje plasman u drugu rundu – uveravao je najstariji igrač tima Dušan Anđelković.

Priznaje kapiten da fudbaleri nisu navikli da posle svega dvadesetak dana rada i gotovo bez odmora uđu u takmičarski ritam.

– Nije lako spremiti ekipu u ovako kratkom vremenu i bez pravog odmora igrača. Nismo obavili ni klasične bazične pripreme, niti smo imali previše vremena za rad i uigravanje. Ali, sve ekipe su u istom položaju, važno je da su nas povrede zaobišle. Jesmo izašli iz jakog ritma, ali ćemo se do meča osvežiti. Videćemo sutra šta smo uradili.

Odbrana se 50 odsto izmenila. Marka Petkovića i Aleksandra Lukovića zamenili su Filip Stojković i Vujadin Savić.

– Dobro smo delovali iako nismo imali baš previše vremena za uigravanje. Stojković i Savić imaju iskustva, lako se uklapaju i za ovaj period i mečeve sa Maltežanima najvažnije je da budemo koncentrisani, smireni i da broj grešaka svedemo na minimum. Ako sve bude kako treba očekujem da opravdamo ulogu favorita i da prođemo u narednu rundu.

Kazahstanski Irtiš i bugarski Dunav Ruse su mogući rivali, ali iskustvo Anđelkoviću govori da u sportu ne treba preskakati prioritete.

– O narednom rivalu razmišljaćemo tek kad završimo posao sa Maltežanima. I mi ćemo biti spremiji za 15 dana rada i kroz dve utakmice ćemo videti do kog nivoa forme smo stigli. Tim je 70 odsto isti, zahtevi trenera Vladana Milojevića se neznatno razlikuju, ali suština je ista za sve koji nose dres Zvezde: mora da se pobeđuje i da se osvajaju trofeji – jasan je Anđelković.

Ako se trener Milojević odluči da izvede isti tim kao protiv Rudara iz Pljevalja, Dušan Anđelković bi trebalo kao kapiten da izvede tim u novu sezonu. Razgovor oko izbora kapitena još nije ni vođen, ali je u odsustvu Nenada Milijaša, Milojević na "generalki" tim poverio svom Džinu.

NEDOSTAJE KUM LUNE

Ne krije Anđelković da mu je neobično što pored sebe na štoperskoj poziciji nema Aleksandra Lukovića.

– Nedostaje mi kum, i igrački i kao podrška. Valjda sam se navikao za ove dve godine na njega, pa sam subjektivan u proceni. Ali, šta da se radi, takav je bio stav kluba. Dolazi Lune na meč sa Florijanom da nas podrži.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter