Izvor:
24.06.2019 u 09:14
0

ĐOROVIĆ: DAO SAM DOVOLJNO SRPSKOM FUDBALU!

Sudbina selektora U21 reprezentacije Srbije Gorana Đorovića posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Italiji ostaje pod znakom pitanja.

Opšte mišljenje javnosti je da je ovo veliki neuspeh, dok selektor Đorović sa druge strane ima drugačiji stav.

– Sa moje tačke gledišta ovo što sam dao srpskom fudbalu, neću da kažem je mnogo, ali je dovoljno – kazao je selektor mlade reprezentacije Goran Đorović.

"Orlići" su se sa kontinentalne smotre, na koju su otišli u vrlo jakom sastavu sa već "A" reprezentativcima i posle odličnih kvalifikacija, vratili bez ijednog boda, uz tri poraza od Austrije, Nemačke i na kraju Danske rezultatom 2:0.

– Ja ne mogu da donosim odluke. O tome drugi odlučuju (FSS), a ja ne tražim alibi. Šta god odluče mogu da samo da prihvatim i da se zahvalim za šansu. Samo bih da podsetim da sam ja radio i u A timu kao Muslinov pomoćnik. Sad i ovo, posle dobrih kvalifikacija… Sa moje tačke gledišta ovo što sam dao srpskom fudbalu, neću da kažem je mnogo, ali je dovoljno i nadam se samo da će se dalje nadograditi. Da li ja ili neko drugi manje je bitno. Što se mene tiče miran sam, čistog obraza idemizjavio je Đorović.

Ova izjava neodovljivo je podsetila na reči bivšeg selektora seniorske reprezentacije Mladena Krstajića na konferenciji za medije posle debakla u Ukrajini, a pred meč sa Litvanijom, kada je okupljenim novinarima u Staroj Pazovi kazao

– Ako izađem – izlazim čistog obraza, gledaću utakmicu i protiv Portugala i Luksemburga privatno – rekao je Krstajić.

Goran Đorović, kazao je da igračima bilo teško da se psihološki uzdignu posle Nemačke, a da mu je jasno kakve su bile ambicije javnosti pred EURO2019.

Ponavljam, ovde je 12 najboljih reprezentacija. Mnoge druge ekipe nisu otišle u polufinale. Mogli smo i morali mnogo bolje, ali bez obzira na sve ne krivim igrače, za mene su igrači svetinja. Želeli su mnogo više. Osam od devet igrača smo već prebacili u A tim. Naravno da ovo nismo mogli ni da zamislimo, ali to se dešava u fudbalu… – ocenio je Đorović.

Zanimljivo je da je pred početak turnira bio jedan od kandidata za naslednika Krstajića, ali sada je realnonost mnogo drugačija i upravo se njemu traži zamena na kormilu "orlića", dok je i dalje "maglovito" šta se desilo ekipi u Trstu.

Delovali su raštimovano, kao da prvi put igraju zajedno…

Teško je pričati odmah posle utamice. Volim da sve prenoći. Moram da kažem da smo pripreme prošli bez dosta igrača iz A tima. Neki su bili umorni, igrali mnogo, a neki nisu igrali u klubovima, imali su malu minutažu – kazao je Goran Đorović.

Nove kvalifikacije za EURO2021 počinju u septembru, a Srbija je u grupi sa Poljskom, Rusijom, Bugarskom, Letonijom i Estonijom.

Izvor: Mondo
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter