Izvor:
12.10.2016 u 03:25
0

ĐURĐEVIĆ RAZBIO SLOVENCE: Het-trik za obezbeđen plasman Srbije u baraž!

Mlada reprezentacija Srbije izborila je baraž za plasman na U21 Evropsko prvenstvo 2017. godine.

"Orlići" su u poslednjem kolu kvalifikacija savladali Sloveniju 3:1 (2:1) u Gornjem Milanovcu i osvojili drugo mesto u Grupi 2.

Junak pobede bio je kapiten Uroš Đurđević, koji je ostvario het-trik pogocima u sedmom, 25. minutu iz penala i na kraju 86. Jedini gol za Sloveniju postigao je Mitja Lotrič posle sjajne akcije u 19. minutu.

Potencijalni rivali "orlića" su Španija, Austrija i Norveška, žreb je 14. oktobra, a terminu utakmica 7. i 15. novembar.

U21, kvalifikacije:
U21 Srbija – U21 Slovenija 3:1 (2:1)
Đurđević 7, 25p, 86 – Lotrič 19

Srbija: V. Milinković-Savić – Ristić (Antonov 30'), Veljković, Filipović, Gajić – Lukić (Mihajlović 56'), Grujić – Gaćinović, S. Milinković-Savić, Živković (Bjelica 67') – Đurđević
Slovenija: Sorčan – Balkovec (Zahovič 73'), Kavčič (Bajde 78'), Šme, Stojanovič – Krajnc – Lotrič (Hotič 57'), Bajrić, Stankovič, Črnigoj – Šporar

Srbija je sjajno otvorila meč, povela je već u sedmom minutu kada je Živković proigrao Đurđevića u kaznenom prostoru, a on nakon odličnog driblinga vrhom kopačke savladao Sorčana.

Slovenija je bila podređena u prvih 20 minuta u Gornjem Milanovcu, ali je ipak uspela da izjednači u 19. minutu. Lotrič je pobegao veznim igračima te duplim pasom sa Šporarom prevario četvoricu "orlića", a onda takođe udarcem "špicom" po zemlji savladao Vanju Milinkovića Savića.

"Orlići" ipak brzo vraćaju prednost, u 25. minutu Sergej Milinković Savić je oboren u kaznenom prostoru Slovenije, a napadač Partizana Đurđević lako postiže gol sa 11 metara.

U nastavku meča Srbija nije uspela da u potpunosti iskontroliše igru, bilo je dosta "rupa" u poslednjoj liniji što rivalu donosi nekoliko gol šansi, dve je sa svega 8-9 metara promašio bek Stojanović, a potom jednu i Zahovič.

Konačno, pet minuta pre kraja naši reprezentativci rešavaju pitanje pobednika, Gaćinović je ukrao loptu Stankoviću koji ga obara u kaznenom, Đurđević ovaj put ne uspeva da prevari Sorčana sa bele tačke, ali mu se lopta odbija u noge i on stiže do het-trika.

B92
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter