Izvor:
18.11.2019 u 09:00
0

ENGLEZI TRAŽE KAZNE ZA VREĐANJA SRBIJE London osudio sramno navijanje svojih navijača u Prištini (FOTO, VIDEO)

Ne dešava se baš često da engleski novinari staju u zaštitu Srbije, ali se upravo jedan takav slučaj desio i to zbog ponašanja navijača reprezentacije Engleske na gostovanju u Prištini.

Tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. između tzv. reprezentacije Kosova i Engleske, zabeleženo je na više mesta kako gostujući i domaći navijači zajedno pevaju vređajući Srbe.

Sem Strit, engleski novinar koji na društvneim mrežama ne skriva da voli "Votford, Brazil, Srbiju i Argentinu", objavio je jedan takav snimak na kome se vide Englezi kako pevaju "Srbija je izudarana/razbijena gde god da se pojavi". Na drugim snimcima, uvodne reči su "Srbi su kopilad", ali onaj prvopomenuti pomenuti Strit je prokomentarisao na sledeći način:

"Snimljeni su. I to na stadionu. Pretpostavljam da će UEFA naterati Engleze da prvi meč EURO2020 na Vembliju odigraju iza zatvorenih vrata, ili se rasizmom naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi?".

On video, in the stadium.

I assume UEFA will make England play their first game of Euro 2020 at Wembley behind closed doors for this, or is it only racist behaviour when Eastern European fans do it?pic.twitter.com/qgFtciabhc

— Sam Street (@samstreetwrites) November 17, 2019

On je tome dodao i sledeće:

"U četvrtak je golman Kosova* Arijanet Murić optužio navijače Češke da su ga rasno ugrožavali, ali BEZ DOKAZA. Čak je i rekao: 'Rasistički su me prozivali, ali ne znam šta su govorili'. Danas imamo video-dokaz".

Potom je dopisao i način na koji svi zainteresovani mogu da mreži "FARE", koja se u saradnji sa UEFA bori protiv rasizma i diskriminacije u fudbalu, prijave ovaj događaj iz Prištine.

Na komentare pojedinih engleskih navijača da je "gostoprimstvo na Kosovu bilo divno" i da "ne treba preterivati i praviti senzacionalizam gde mu nije mesto, jer ovde nikakvog rasizma nije bilo, već uobičajene pesme u kojoj se umesto 'Srbija' koriste i imena klubova ili drugih reprezentacija', Sem Strit je odgovorio ovako:

"A to se radi uz ovu gestikulaciju (dvoglavog) orla? (Koji koriste zagovornici stvaranja tzv. Velike Albanije, na teritorijama obližnjih država). Pa, da su Englezi otišli u Moskvu, popili nekoliko pića sa Rusima, podigli zastavu Ruske Imperije i fotografije Putina i zapevali 'Ukrajinci su razbijeni gde god da se nađu', da li bi i to bilo samo o fudbalu?", upitao je ovaj engleski novinar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter