Izvor:
16.12.2017 u 21:23
0

HRVATI KUKAJU NAD SUDBINOM HULIGANA: Srbi ih smestili u zloglasni zatvor iz kojeg je bekstvo nemoguće!

Hrvatski mediji puni su tekstova o, kako kažu, "zloglasnom Centralnom zatvoru", u kom su pritvoreni njihovi huligani koji su izazvali nerede na 156. Večitom derbiju u Beogradu.

Portal "24 sata.hr" piše da će oni biti u "zloglasnom Okružnom zatvoru, popularno zvanom Centralni zatvor ili CZ".

Reč je o zatvoru u Beogradu poluotvorenog tipa iz 1953. godine, a u proseku se u njemu stalno nalazi oko 700 pritvorenih i 50 osuđenih osoba. Prema svedočenjima onih koji su prošli kroz CZ, boravak tamo nije nimalo lagodan – navodi se u tekstu i dodaje:

Kada dođeš u sobu, odmah vođi sobe daješ papire na uvid. To su papiri koje dobiješ pri ulazu u zatvor, a na kojima piše razlog zbog kojeg si tu. I tu je jako važno šta si izjavio na policiji jer ako si priznao zločin, ne piše ti se dobro. Moraš držati jezik za zubima, ne smeš verovati nikome i moraš imati puno sreće – piše "24sata.hr".

Portal "Index.hr" ide još detaljnije u svom tekstu i opisuje ćelije u kojima borave zatvorenici, ali dodaju i da je iz Centralnog zatvora nemoguće pobeći. Kažu i da je to najveći istražni zatvor na Balkanu, površine od preko 60 hiljada metara kvadratnih, u kom su hodnici dugi oko 14 kilometara.

Blokovi ovog zatvora, gledani iz vazduha su u obliku rešetke, pa je nemoguće pobeći. Kopanjem tunela dolazi se u susednu ćeliju, hodnik zatvora ili u najboljem slučaju, šetalište okruženo visokim zgradama – ističe "Index" i dodaje:

U zatvoru vladaju teški uslovi i, naravno, stroga nepisana pravila među pripadnicima tog sveta. Kršenje ili nepoštovanje pravila najstrože se kažnjava i to ne od strane čuvara, nego "vođa soba", kako se zovu najugledniji, ali i najbrutalniji zatvorenici – navodi se u tekstu.

Dalje opisuju da su ćelije okrenute leđima, a izlazom prema hodniku, zbog čega u njih ne dopiru ni svetlost ni vazduh, ali ni toplina.

Zatvorenici se greju kroz male otvore na vratima ćelija, kroz koje prolazi topao vazduh iz grejalica u hodniku. Ali hladnoća i nasilje u natrpanim ćelijama i nisu toliki problem u poređenju sa samicama. Prostorije u kojima završavaju oni koji remete formalna pravila u zatvoru, prema svedočenjima onih koji su bili u samicama CZ-a, posebno su jeziva mesta, puna vlage i miševa – zaključuje "Index.hr".

Da podsetimo, posle incidenta na stadionu u Humskoj uhapšena su šestorica hrvatskih državljana. Damiru Tovaroviću, Ivanu Miškoviću, Stjepanu Mihoviloviću, Hrvoju Bakoviću i Jakovu Podrugu je određen pritvor od 30 dana, dok je Ante Firić zbog teških povreda zadržan na VMA.

Informer
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter