Izvor: Telegraf.rs
08.05.2023 u 16:17
0

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU IZ ENGLESKE I NEMAČKE: Ugroženi milioni i treći šešir u Ligi šampiona!

Crveno-beli će do kraja sezone posebno pratiti englesku, nemačku i češku ligu

Fudbaleri Crvene zvezde odavno su obezbedili titulu i sada rasterećeno privode sezonu kraju, gde im je glavni imperativ odbrana trofeja u Kupu Srbije.

Crveno-beli će kao šampioni Srbije, zbog dobrog UEFA koeficijenta ostvarenog prethodnih godina, igrati direktno u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ono što je trenutno navijačima Zvezde najinteresantnije, jeste praćenje liga koje imaju indirektan uticaj na to u kom će šeširu Zvezda biti u grupnoj fazi.

Trenutno crveno-beli sa posebnom pažnjom prate češku, nemačku i englesku ligu.

Tanjug/Jadranka Ilić

Zvezda je do sada imala poziciju koja donosi treći šešir, ali tokom vikenda se situacija promenila i sada je prva ispod crte. Rezultati u Nemačkoj i Engleskoj nisu pogodovali crveno-belima.

Bundesliga

Zvezdi je odgovaralo da Lajpcig ostane van top 4 u Bundesligi, a da Union Berlin i Frajburg ostanu iznad, ali se to promenilo.

Lajpcig se vratio među četiri najbolje ekipe i sada je na trećem mestu. Bikovi su pobedili Frajburg na gostovanju u direktnom duelu i sada je u izuzetno dobroj situaciji da završi na tom mestu, naročito što Union Berlin i Frajburg u narednom kolu igraju jedan protiv drugog, tako da Lajpcig ima šansu da na svom terenu protiv Verdera učvrsti treće mesto.

Ono što Lajpcigu ne odgovara jeste što ima gostovanje Bajernu u 33. kolu, koji se žestoko bori za titulu sa Dortmundom.

Zvezdi nije odgovarala ni situacija u Engleskoj, gde je Njukasl poražen od Arsenala na svom terenu sa 2:0. Podsetimo, Zvezdi odgovara da Njukasl ostane među četiri najbolje ekipe, jer ima bolji koeficijent od „Svraka“.

Lverpul je nastavio sa serijom pobeda i iskoristio je poraze Njukasla i Mančester junajteda da im se opasno približi. Sada Liverpul ima tri boda manje od Njukasla i bod manje od Mančester junajteda, ali ima i meč više.

Crveno-beli se uzdaju da će Njukasl uspeti da ostane među četiri najbolje ekipe, jer bi im to donelo pomeranje za jedno mesto među timovima Lige šampiona, ali i 1.100.000 evra bonusa na osnovu koeficijenta.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

 

Jedina liga gde je rasplet za vikend odgovarao Zvezdi, jeste u Češkoj. Sparta Prag je i dalje na prvom mestu i Zvezdi odgovara da tako i ostane i da ga sačuva ispred Slavije, koja zaostaje dva boda.

Već za vikend čeka nas veliki derbi Praga u kojem bi moglo da bude i određeno ko će biti šampion Češke, a Sparta ima prednost domaćeg terena.

Nema sumnje, crveno-beli će navijati za Spartu, jer njihov eventualni trijumf donosi faktički sigurno jedno mesto više Zvezdi u Ligi šampiona, a ujedno i veće šanse za treći šešir, ali i milion evra više.

SELEKTOR SRBIJE OBJAVIO ŠIRI SPISAK ZA EP! Čak sedmorica iz Zvezde među najboljima!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter