Izvor:
14.12.2017 u 03:33
0

MILOJEVIĆ ZADOVOLJAN REZULTATOM, ĐUKIĆ ŽALI ZA POBEDOM!

Treneri Partizana i Crvene zvezde, Miroslav Ðukić i Vladan Milojević, složili su se da je promašaj Ognjena Ožegovića u 67. minutu bio jedan od ključnih detalja u večerašnjem remiju 1:1 na 156. večitom derbiju.

Ožegović je protiv bivšeg kluba propustio zicer za 2:0, posle čega je usledila kazna preko Ričmonda Boaćija u finišu meča u Humskoj.

"Derbi kakav smo i očekivali, žao mi je što nije bilo više navijača zbog vremena. Izdvojio bih dva detalja, šanšu u 30. minutu kada je Stojković odbranio (udarac Pešića), da smo postigli gol tada bismo kontrolisali dešavanja, Partizan bi se otvorio i imali bismo više prostora", rekao je Milojecić.

Druga stvar je, navodi on, promašena prilika Ožegovića, jer da je dao gol, ne bi bilo vremena da povratak.

"Tvrda utakmica, svi derbiji su baš ovakvi", rekao je Milojević na konferenciji za medije posle meča.

On je dodao da je zadovoljan rezultatom, iako je želeo trijumf.

"Nismo kalkulisali, ta reč je više fraza, došli smo da pobedimo. Čestitao bih igračima na prikazanoj partiji", rekao je Milojević, koji nije želeo da komentariše dosuđeni penal za Partizan posle 22 godine u derbijima i pogodak Sejdube Sume.

Trener crveno-belih ne želi da ističe veliku prednost na kraju jeseni i devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

"To je kao ''ček point'', odradili smo ga…Ne obazirem se na razliku, nešto najgore je da gledamo bodove, to sam rekao i igračima. Nećemo da ignorišemo prednost, ali skoncentrisani smo", kazao je Milojević.

Osvrnuo se i na incidente na južnoj strani stadiona.

"Sastavni deo derbija, svaki je otprilike ovakav. Navijači imaju svoj repertoar, a mi smo fokusirani na teren", naveo je on.

Kolega iz Partizana Miroslav Ðukić smatra da je njegov tim ispustio pobedu.

"Mislim da smo bliži pobedi, ali idemo dalje. Borba se nastavlja i idemo na odmor sa dobrim utiscima. Promašaj Ožegovića je ključni momenat, mogli smo da ''zatvorimo'' utakmicu. Ognjen je odigrao vrhunski, borio se i čestitam mu. Promašaj je sastavni deo fudbala", rekao je Ðukić.

On žali za kiksevima u Superligi na domaćem terenu.

"Mnogo smo bodova kući izgubili, olako smo ih ispustili…Jedan od zadatak u drugom delu sezone biće da bolje igramo kao domaćini. Na strani smo funkcionisali perfektno, ali na našem stadionu nismo uspeli da stvorimo tvrđavu", napomenuo je trener Partizana.

Ðukić je dodao da niko nema dilemu da li je bio penal, a pozvao je i na smirivanje strasti na tribinama.

"Videli smo dešavanja i nemile scene, niko ih ne želi. Fudbaleri i stručni štabovi dali su primer sportskog rivalstva i moramo da ga sledimo. Mora da postoji poštovanje i respekt. Incidenti ne služe nikome, tenzije moraju da se smanje", zaključio je trener Partizana.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter