Izvor: Telegraf.rs
03.08.2023 u 16:44
0

NEMCI ŽALE ZA SAMARDŽIĆEM: Nekadašnji trener srpskog ofanzivca otkrio sve njegove KVALITETE

Trener iz mlađih dana Lazara Samardžića, Mihael Fajtenbajner, istakao je da mu je žao što je ovaj ofanzivac izabrao Srbiju pre Nemačke u kojoj je rođen.

Ipak, u isto vreme i razume Samardžića.

– Pošto sam Lazaru bio trener u omladinskom pogonu, naravno da mi je bilo žao kada je izabrao Srbiju. Mogao je da bude veliko pojačanje za našu reprezentaciju. S druge strane, mogu i da ga razumem, jer u novoj generaciji imamo odlične ofanzivne veziste, poput Musijale i Virca. Ipak, uveren sam da je čak i u jakoj konkurenciji mogao da se izbori za svoje mesto – rekao je Fajhtenbajner za „Gazetu delo sport“.

INTER JURI SRPSKOG REPREZENTATIVCA Na pomolu veliki transfer u Seriji A

Pobrojao je sve kvalitete Lazara koji bi uskoro mogao da pojača i redove Intera, ako je verovati tamošnjim medijima.

– Tehnički je izuzetno obučen. U Nemačkoj je upravo na toj poziciji bio najbolji, jer je kreativan, ali i posvećen defanzivnim zadacima. Postigao je i značajan broj golova. Primetio sam važan detalj, a to nikako ne treba zanemariti. U svakom trenutku vidi gde se protivnički golman nalazi i kako se kreće. Ume da prepozna momenat, jer odlično čita igru i može da pogodi bukvalno s bilo koje pozicije. To je odlika visoke fudbalske inteligencije, iste one koju demonstrira kada ima loptu u nogama. Vešt je u pronalaženju dobrih rešenja, da primeti slobodnog saigrača, da gurne loptu između linija, čak i kad je pod velikim pritiskom – naveo je Fajhtenbajner.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter