Izvor: Alo.rs
21.09.2020 u 08:31
0

OD HEROJA DO KRIVCA: Navijači slave odlazak Bejla

Od heroja do omraženog golfera.

Geret Bejl je postigao više golova od Ronalda Nazarija de Lime (105), asistirao je više puta od Dejvida Bekama (68), i podigao je više trofeja od Zinedina Zidana (13) u dresu Real Madrida, ali navijači su jedva čekali da mu vide leđa.

Povratkom u Totenhem, Bejl je čini se i zvanično završio sedmogodišnju epizodu u prestonici Španije, s tim, što je poslednje dve sezone završio u (ne)milosti Zinedina Zidana, kao epizodista koji je sedeo uglavnom na tribinama i zarađivao oko 15 miliona evra po sezoni.

– Drago mi je da sam se vratio tamo gde sam stvorio ime. Uvek sam mislio o povratku, gladan sam i motivisan i ne mogu da dočekam da istrčim na teren. Želim da spremim, i nadam se da ću uspeti da podignem ekipu na nivo da osvajamo trofeje – bile su prve reči Bejla kao novog-starog igrača londonskih „pevaca“.

Međutim, sa pravom se mnogi pitaju kako je uopšte došlo do toga da čovek koji je imao udela pa bar koliko i Kristijano Ronaldo ili Serhio Ramos u osvajanju brojnih trofeja sada postane „persona non grata“ na „Santijago Bernabeu“.

Krivica leži na obe strane, kako to obično biva, a koren problema izgleda leži u Zidanu koji ni u prvom mandatu „nije mirisao“ Bejla, ali trofeji, golovi i asistencije su ipak bili uporište igrača koji je 2013. u Real stigao za 103 miliona evra.

SVE O KORONI

STRUČNJACI OTRKIVAJU ŠTA NAS ČEKA ZBOG ODRŽAVANJA MASOVNIH OKUPLJANJA (FOTO)

JEZIVO OTKRIĆE: Koronavirus izaziva Parkinsonovu bolest?!

DOKTORKA IZ KCV PORUČILA: Ko misli da je korona SAMO PREHLADA i izmišljotina neka dođe da vidi ZARAŽENE KAKO DIŠU

Naravno, ni temperamentni Britanac nije bio cvećka. Španski mediji govore da nije imao prijatelja u svlačionici, a čak je i Tibo Kurtoa jednom prilikom govorio o Bejlovom „eskiviranju“ timske večere, kada je za razlog neodlaska naveo želju da zaspi do 11. Koliko su odnosi bili narušeni govori i anegdota da su saigrači Velšanina interno zvali „golfer“. Naravno, tu je je i čuveni incident sa zastavom, na kojoj je pisalo „Vels, Golf, Madrid. Tim redom“ pored koje se Bejl sa širokim osmehom slikao.

Ni „kraljevski“ klub se nije poneo u tom maniru poslednjih godina, a prilikom rastanka upriličeno je saopštenje od samo 44 reči. Sujetni Britanci nisu mogli da ostanu imuni na takav potez, pa su izračunali da je svaka reč tog šturog saopštenja vredna 3,38 trofeja koliko su ih osvojili sa Bejlom.

– Šta je sve Bejl uradio za Real Madrid… Gol protiv Atletiko Madrida, dva gola protiv Liverpula i direktan uticaj na osvajanje trofeja Lige šampiona, čovek je zaslužio statuu ispred stadiona – najbolje je oslikao Bejla u Madridu, Andres Tauzend.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter