Izvor: Informer.rs
21.06.2023 u 07:47
0

„ORLOVI“ RAZOČARALI, PIKSI ZADOVOLJAN POSLE KIKSA: Tabela je najvažnija i bodovi koje uzimate!

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi posle remija sa Bugarskom (1:1) u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kaže da mora bolje i sigurnije, ali da je i osvojen bod veliki.

Posle pobeda nad Litvanijom i Crnom Gorom, identičnim rezultatom 2:0, očekivalo se od „orlova“ da iz Bugarske osvetle put ka Evropskom šampionatu, ali su razičarali.

„ORLOVI“ SE UMALO OBRUKALI, OŠTRE REČI BOGDANOVIĆA: Žene i devojke nestrpljive, hoće na more, dugo čekaju… Bugari pojma nemaju

Srpske fudbalere zaustavila je ekipa koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić, a koja je u prethodna tri meča imala samo jedan osvojen bod. Ipak, pokazali su se kao tvrd orah. Srbija više nije lider Grupe D, pretekla ju je Mađarska, koja posle junskog ciklusa ima isto bodova, ali bolju gol-razliku.

Moglo je da bude i gore da nam projektil Darka Lazovića nije doneo bod, slaže se s tim i selektor Dragan Stojković.

– Kad se pogleda rezime, ovaj bod je za nas veliki, a za Bugarsku vrlo mali. Gledajući naš saldo na tabeli možemo da budemo zadovoljni sa sedam bodova, posebno ako se zna da smo dva puta gostovali, a jednom igrali kod kuće. Kad je ovaj tip takmičenja u pitanju onda je tabela najvažnija i bodovi koje uzimate – rekao je selektor Srbije posle meča četvrtog kola Grupe D kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

Tanjug/Stahinja Aćimović


Orlovi su u Razgradu bili neprepoznatljivi. Delovali su sporo, dekoncentrisano, bezidejno u napadu, pravili su greške kakve im nisu karakteristične…

– Koliko god smo u polju izgledali dobro i kontrolisali igru, toliko smo imali problema u završnici. Razloge znate, nama su tri napadača povređena, što se i te kako osetilo. Želeli smo da budemo bolji u polju, ali smo imali dosta grešaka u lakima pasovima, to je davalo prostor bugarskoj da bude opasna, to ne bi smelo da se dešava.

Škripalo je mnogo u defanzivi.

– Saglasan sam, ali nekad morate da računate da će do njih doći. Mora na tom planu mnogo bolje i sigurnije. Stalno radimo na tome kad smo zajedno, pokušavamo da imamo tečnu igru sa dobrim dodavanjima i pravimo analize. Činimo sve da se takve stvari ne dešavaju, ali dolazi do grešaka. Teško je biti perfektan 90 minuta. Potrebno je više koncentracije, staloženosti u nekim trenucima, jer greške daju rivalu šansu da nas kazni. Nismo mi jedini koji greše, ima i drugih ekipa. Na kraju je izjednačenje došlo u poslednjem minutu, ali nije važno kad gol pada. Na kraju je rezultat takav da je ovo veliki bod za nas – poručio je selektor Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter