Izvor: Blic
12.10.2021 u 22:47
0

Srbija – Azerbejdžan: „Orlovi“ ODNELI VELIKU POBEDU

„Orlovi“ igraju pretposlednju utakmicu kvalfikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv ekipe Azerbejdžana. 

Od Piksijevih izabranika se očekuje pobeda, s obzirom na to da je srpski tim apsolutni favorit u ovom meču.

83′ – GOL! Dušan Tadić je postigao pogodak iz kaznenog udarca.

65′ – Ne planira da se povuče Dragan Stojković Piksi! Poslao je na teren sada selektor Srbije Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića umesto Luke Jovića i Marka Grujića.

64′ – Ne staje Vlahović! Nova vezana šansa za napadača Fiorentine. Šutirao je silovito sa ivice kaznenog prostora, odbranio je Magamedalijev ali se lopta vratila do Vlahovića koji je gađao još jednom i pormašio.

63‘ – Kakav bi to gol bio… Raspoložen je za igru Dušan Vlahović, vidi se to i ovim pokušajem. Hteo je makazicama da postigne gol i bio je blizu, lopta je otišla kraj dalje stative.

55′ – Nova odlična šansa za „orlove“. Luka Jović je došao do sjajne prilike, dobro je i šutirao, ali je pogodio samo spoljni deo male mreže.

53′ – GOL! Drugi put danas – Dušan Vlahović! Opet treba pomenuti golmana Azerbejdžana Magomedalijeva koji je maestralno odbranio pokušaj Darka Lazovića sa ivice kaznenog prostora, ali se na pravom mestu našao Vlahović i pogodio iz odbitka.

47′ – Nastavlja Srbija da diktira ritam i u drugom poluvremenu, prošao je Darko Lazović po desnom boku i centrirao, ali je uhvatio loptu Magomedalijev koji je pun samopouzdanja posle par odbrana.

45+2′ – GOL! Emin Mahmudov je strelac za goste. Velika greška Predraga Rajkovića koji je pokušao da predribla nekoliko igrača Azerbejdžana, ali je izgubio loptu nakon čega je došlo do izjednačenja.

41′ – Uspeo je da zatrese Sergej Milinković-Savić mrežu Azerbejdžana, ali je slavlje na Marakani trajalo svega par momenata pošto se linijski sudija brzo javio zastavicom signalizirajući ofsajd. Provereno je i u VAR sobi.

39′ – Sebičan je sada bio Filip Kostić. Odlično je napala Srbija, vukao je Kostić po levom krilu, a iako je imao nekoliko igrača na desnoj strani, rešio je da iz pozicije iskosa šutira. Pogodio je samo golmana gostiju.

38′ – Magomedalijev sada ponovo spašava gostujuću ekipu. Odličan centaršut po zemlji je Lazović poslao u srce kaznenog prostora, a golman Azerbejdžana na vreme istrčao i uklizao na loptu te otklonio opasnost ispred Luke Jovića.

PROČITAJTE JOŠ: HRVATI VAN SEBE: Slovačka se pokazala kao prejak rival

31′ – GOL! Stavio je loptu na kreč Dušan Vlahović, a onda sigurnim udarcem matirao golmana rivala. „Srušio je prokletstvo“ mladi srpski napadač, ono da fudbaleri koji iznude penal ne treba i da ga izvode.

28′ – Penal za Srbiju, pao je Vlahović! Hagverdi je prvo povlačio srpskog napadača, a onda ga i konačno srušio za kazneni udarac.

26′ – Ponovo neprijatne scene pred golom Srbije. Sanahli je bio u ofsajdu na kraju, ali da je bio par koraka nazad, mogao je lako da donese prednost svom nacionalnom timu nakon lošeg poteza Predraga Rajkovića.

PROČITAJTE JOŠ:  Naši ,,Orlići“: Moramo izginuti večeras da bismo došli do pobede!

23′ – Dobro je krenuo u kontranapad Luka Jović, ali je u lošem trenutku stao i prebacio loptu na drugu stranu. Oprobao je udarac Marko Grujić i bio neprecizan.

20′ – Mogao je Azerbejdžan do gola, nakon niza prilika Srbije. Ozobić je šutirao, Rajković je bio već savladan, a na sreću je lopta otišla kraj gola.

16′ – Treća stopostotna šansa za Srbiju! Kostić je sjajno centrirao na drugu stativu, Lazović gađao, a Hagverdi je izbacio loptu sa gol linije. Pokušala je u nastavku akcije Srbija, međutim opet bezuspešno.

14′ – Opet stativa! Prohitao je po levom krilu Filip Kostić, bio nesebičan i želeo da odigra za Vlahovića, a jedan defanzivac gostiju je presekao dodavanje. Tako je i prevario svog golmana posle čega je lopta udarila u stativu, umalo autogol.

11′ – Najozbiljnija šansa u ovoj fazi utakmice! Odlično je Milinković-Savić proigrao Dušana Vlahovića, a on se namestio i sa ivice kaznenog prostora oprobao udarac. Lopta je od stativu otišla u gol-aut.

3′ – Mogla je da bude prilično opasna Srbija u ovom napadu nakon što je presingom rivala naterao na grešku Saša Lukić. Međutim, Filip Kostić nije uspeo da dobro otvori kontranapad.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter