Izvor: Informer.rs
10.07.2023 u 11:18
0

SVE JE REŠENO! Sergej ide u Al Hilal i postaje najplaćeniji srpski fudbaler svih vremena

Doskorašnji fudbaler Lacija Sergej Milinković Savić nastaviće karijeru u arapskom Al Hilalu, objavila je italijanska Republika. U rimski klub stigla je zvanična ponuda od 40 miliona evra, a igrač će zarađivati 20 miliona evra po sezoni.

Godinama nije želeo da ode nigde iz Lacija, iako su se za njega raspitivali najveći evropki klubovi, ali ovaj put je poklekao i krenuo za milionima evra.

SVE BLIŽE TRANSFERU Zvezda naciljala novog napadača, na „Marakani“ se sprema bomba

Još pre mesec dana menadžer veziste Mateja Kežman pričao je o tome da za Srbina postoji interesovanje klubova iz Arabije, ali da mu to nije prva opcija. Jasno je rečeno da bi više voleo da ode u Juventus ili čak da ostane u Laciju. I ta opcija da pređe u neki drugi italijanski klub delovala je malo verovatno, jer je za poslednjih osam godina Sergej bio želja Mančester junajteda, Real Madrida, Pariz Sen Žermena i mnogih drugih klubova. Ništa od toga mu nije delovalo privčno.

Uz to, Lacio je uvek zatezao, a predsednik Klaudio Lotito nije želeo da pusti svog omiljenog igrača za manje od sto miliona evra. Ovaj put se situacija promenila, jer je Srbin imao još godinu dana ugovora, što znači da je za šest meseci mogao da pregovara sa drugim klubovima i na kraju naredne sezone ode bez obeštećenja.

Novi ugovor nije želeo da potpiše i Lotito je morao da razmotri opcije i proda ga. Onog trenutka kad je u klub stigla zvanična ponuda iz Al Hilala, nisu se dvoumili ni Lacio ni igrač. „Nebesko plavi“ će dobiti 40 miliona evra, a Sergej će zarađivati 20 miliona evra po sezoni. To je novac koji nigde u Evropi ne bi mogao da dobije i koji se ne odbija.

Jasno je da ga nikad nije terala glad za trofejima, inače bi prešao u neki od klubova koji su se uvek borili za pehar Lige šampiona. Lagodan život u prelepom Rimu mu je bio privlačan, ali kad su na drugi tas stavljeni petrodolari, oni su prevagnuli. 

Sergej je u Laciju proveo osam sezona i za to vreme odigrao je 341 utakmicu i dao 69 golova uz 59 asistencija. Od trofeja, osvojio je jedan Kup Italije i dva Superkupa Italije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter