Izvor: BSC HAPPY
05.04.2023 u 20:40
0

Veliki je majstor Katai! Majstorija kao „odgovor“ Kangvi i overu ubedljive pobede!

Fudbalska sreda u Srbiji zatvara se mečom u Subotici između Spartaka i Crvene zvezde. U duelu 29. kola Superlige domaćin će tražiti senzaciju u borbi za opstanak, aktuelni prvak novi trijumf koji bi ga približio ciju, a sva dešavanja pratimo u lajv blogu BSC HAPPY

Biće ovo mini derbi 29. kola, bez obzira na to što je Zvezda još odavno „osvojila titulu“, a Spartak grca pri dnu tabele, na četvrtoj poziciji otpozadi.

Osim Golubovima, kome bi eventualni uspeh nad Zvezdom bio veliki stimulans, meč biće značajan i Milanu Borjanu koji će se izjednačiti s Ratomirom Dujkovićem po broju mečeva na golu Crvene zvezde u istoriji kluba – 266.

Spartak ŽK – Crvena zvezda 1:4

Kraj utakmice.

82.minut – 1:4! Prelepa majstorija Kataija! Namestio je loptu na slobodnjak sa 20 metara i od dve stative je poslao u mrežu. Veliki jubilej od preko 100. golova obeležio je na najbolji mogući način.

70.minut – Novi promašaj Rakonjca. Idealno je centrirao Kangva, golman Dubljanić je još jednom izleteo sa pogrešnom procenom, ali i pored toga je napadač Zvezde prebacio gol i to prazan…

66.minut – Zvezda umirila Spartak. Potpuno kontroliše utakmicu, opao je ritam posle golčine Kangve i čini se kao da oba tima jedva čekaju da odrade još tih oko pola sata.

57.minut – Šta je promašio Bukari. Sve mu je spremio Rakonjac, koji je bio nesebičan i idealno ga poslužio, ali je šut krila iz Gane odbranio Dubljanić.

55.minut – Goool! Kakva majstorija Kingsa Kangve! Prihvatio je loptu na oko 25 metara i poslao bombu pod prečku Dubljanića za 1:3.

51.minut – Uzbuđenje pred golom Zvezde gde je Todorovski iz prekida pokušao da iznenadi Borjana i gađao bliži ugao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. Golman gostiju je bio oprezan, mada je i pitanje da li je lopta išla u okvir gola. Od svega samo korner za domaćina.

48.minut – Prvu veliku šansu u nastavku imala je Zvezda preko Pruceva, koji je šutirao pravo u golmana Spartaka, a u nastavku akcije Katai je odbitak poslao visoko preko prečke.

47.minut – Šimura dobija žuti karton u redovima Spartaka.

Kraj poluvremena.

40.minut – Slab pokušaj Hrstića. Pokušao je da „preglava“ loptu, ali je to bio lak plen za Borjana.

34.minut – Zvezda već ima dva žuta kartona. U rasponu od samo dva minuta „požuteli“ su Kangva i Vigo posle faulova.

23.minut – Katai siguran sa penala! Morao je to da učini iz ponovoljenog udarca sa 11 metara, pošto je prethodno ranije ušao u kazneni prostor Bukari i poništio mu prethodni penal. Međutim, Zvezdina desetka je i drugi put poslala loptu u mrežu,

21.minut – Penal za Zvezdu! Dragović je posle kornera pogodio loptu u prečku, lopta se odbila do Erakovića, koga je kopačkom u glavu udario Šimura.

19.minut – Sada je Spartak mogao do preokreta. Odličan centaršut je usledio sa leve strane, ali je Hrstić potpuno neometan neshvatljivo loše udario loptu glavom. Toliko da nije ni otišla ka golu, već na potpuno drugu stranu…

18.minut – Zvezda pritiska domaćina. Malo je falilo da dođe do gola, ali su centimetri spasili domaćina. Za delić sekunde je zakasnio Prucev posle kornera.

16.minut – Kataijev loš pokušaj. Odlično ga je na drugoj stativi pronašao Kangva, bio je sam najbolji strelac Superlige, ali je loše zahvatio loptu i propala je velika šansa za Zvezdu, praktično zicer.

11.minut – Potpuno se otvorila utakmica. Bez garda igraju i jedini i drugi, a Zvezda sada pokušava da vrati prednost. Dubljanić je nesiguran na golu, loše je procenio jednu loptu, ali je Ostojić otklonio opasnost.

8.minut – Ekspresnih 1:1! Noboru Šimura je najviše skočio posle kornera i zakucao loptu glavom iza leđa Milana Borjana! Kakav početak meča u Subotici.

6.minut – Zvezda vodi! Bespotrebno je izleteo sa gola Dubljanić, a Bukari proleteo pored njega kao da ga nije ni bilo, isto kao i pored njegovih saigrača, i lagano smestio loptu u praznu mrežu. 0:1!

1.minut – Utakmica je počela.

Postave

Spartak: Dubljanić – Dunđerski, Ostojić, Bogićević, Vitorović – Ado, Šimura, Tošeski, Srećković, Todoroski – Hrstić.

Crvena zvezda: Borjan – Vigo, Dragović, Eraković, Rodić – Mijailović, Kangva, Prucev – Katai, Bukari, Rakonjac.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miloš Milojević je izneo očekivanja pred utakmicu na Gradskom stadionu u Subotici.

– Zdravstveno stanje u ekipi je solidno, imamo nekih manjih problema, ali ne nešto zbog čega bi trebali da budemo zabrinuti, jer imamo veliku grupu igrača koji su orni da igraju, tako da mislim da možemo da sastavimo konkurentnu i jaku ekipu – istakao je Milojević.

Govorio je i o segmentima prethodnog duela sa ekipom Mladost GAT.

– Ne bih rekao da kritikujem ekipu, uvek branim svoje igrače i uvek sam iza njih. Mogu da zamerim nekad samo kada odnos nije na sto posto, sve ostale greške, ako se prati sam ja pokrivao i preuzimao rizik na sebe, tako će biti i sada. Mislim da je odnos protiv Mladosti bio odličan. Nije lako dva puta se vratiti, možda je to bilo atipično za utakmicu na Marakani, da dva puta gubimo, ali to je fudbal i razlog zbog kog ljudi dolaze, da vide puno golova. Na prethodnoj utakmici su videli šest i četiri naša, mogli su uz malo sreće da uživaju i u više golova. Osim perioda od 20. do 40. minuta, zadovoljan sam prethodnim duelom, kao i reakcijom igrača na negativan rezultat, što je jako bitno.

Crno-beli nisu mogli do drugog gola, rizik može skupo da ih košta!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter