Izvor: BSC HAPPY
11.04.2023 u 22:50
0

LIGA ŠAMPIONA Siti kaznio greške protivnika, Inter siguran protiv Benfike

Mančester siti kaznio svog rivala dva puta. Bajern se dobro držao ali ekipa Pepa Gvardiole ne trpi greške.

Iz minuta u minut tekstualno ćemo da prenosimo sve iz Mančestera, a bićemo „okom“ i u duelu Benfike i Intera u Lisabonu:

Mančester siti – Bajern Minhen 3:0

Kraj utakmica.

88.minut – Zomer spasao Bajern pravog debakla. Kako je samo vrhovima prstiju odbranio snažan udarac Rodrija.

81.minut – Alvares, blizuuu! Mogao je Siti da pošalje „četvorku“ gostima iz Minhena, ali su ih centimetri spasili….

82.minut – U Lisabonu 0:2. Inter sve bliži polufinalu Lige šampiona. Romelu Lukaku je pogodio iz penala, nakon što je rukom igrao Žoao Mario, bivši vezista Intera.

77.minut – Siti ima 3:0! Bernardo Silva je centrirao sa desne strane, Stons sve nadskočio i ostavio Halanda usamljenog na drugoj stativi, a Zomeru nije bilo spasa. Bajern nokautiran!

75.minut – Zomer sprečio debakl! Izdodbijala se lopta više puta igračima Sitija, pošto gosti nisu uspeli da je iznesu, došla je do Alvaresa koji je šutirao prizemno u ugao, ali je golman Bajerna odbranio…

70.minut – Goool – 2:0! Grubu grešku napravio je Upamekano, izgubio je loptu od Griliša, koji je petom prosledio do Halanda, a ovaj idealno namestio zicer centaršutom na glavu Bernarda Silve. Nije mogao ovo da promaši…

69.minut – Izmena i u Bajernu, Mane ulazi umesto Musijale.

68.minut – De Brujne mora napolje, menja ga Hulijan Alvares. Videlo se da Belgijanac ne može da nastavi.

57.minut – Nestvaran fudbal! Akcija iz snova za Građane u trouglu Gundogan – Griliš – Ake, koji je dobio loptu posle „štikle“, ali mu je Zomer odbranio udarac iskosa.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

 

56.minut – Ake slučajno spasao gol. Posle kornera je De Liht skočio i udario glavom, a lopta udarila Akea u glavu dok je išla ka mreži. Da nije bio bi to gol sigurno.

49.minut – Ederson, opet! Prohujao je Sane po levoj strani i poslao dijagonalu, ali je golman Sitija sjajno odbranio.

46.minut – Sane odmah stavlja na muke Edersona. Još jednom je tukao iz daljine, ali je brazilski čuvar mreže bio dobro postavljen.

Kraj prvog poluvremena. Siti ide na odmor sa prednošću 1:0.

45+2 Saneov snažan udarac otišao tik pored gola. Ederson je kasnio, srećom po njega nije morao da interveniše.

43.minut – Bajern sada ima posed, ali uzalud. Jalovo se završavaju napadi Bavaraca, kao da ih je „ubila“ ona šansa Musijale.

35.minut – Šta je propustio Gundogan! Neverovatna odbrana Zomera… „Propao“ je Upamekano, Zomer je loše intervenisao – pravo na nogu Gundogana koji je gađao, ali ne dovoljno dobro jer je golman Bajerna ispružio nogu i nekako uspeo da odbrani. Morao je ovo da bude gol!

27.minut – GOL! Majstorija Rodrija! Dobio je loptu na nekih 20 metara od gola, zalomio Musijalu i namestio se na levu nogu da pošalje prelepu „kiflu“ u gol Zomera – 1:0!

26.minut – Au, šta je propustio Bajern. Musijala je ostao sam na desetak metara od gola Sitija, niko ga nije ispratio i šutirao je odlično, ali je Ruben Dijaš nestvarno uklizao i sprečio čist gol.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

 

22.minut – Haland propustio ogromnu šansu! Sjajno je tekla lopta iz prve, Griliš je idealno poslio Halanda, koji je ostao sam ispred Zomera, ali šutirao pravo u njega. Morao je mnogo bolje…

17.minut – I Bajern pokazuje znake života, nije ga uplašio pritisak domaćina. Otvorili su se Bavarci, napali, ali je udarac Sanea, inače bivšeg asa Sitija, izblokiran.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

 

14.minut – Uh, kako je malo nedostajalo da Siti povede! Golman Zomer je odugovlačio sa izbacivanjem lopte, stigao ga je Haland i za „dlaku“ ostao bez presečene lopte, iako ga je lopta zakačila. Igrao se i imao puno sreće Švajcarac.

11.minut – Evo prvog pokušaja i Bajerna. Alfonso Dejvis se namestio sa dvadesetak metara i šutirao, ali je bilo bezopasno za Edersona.

7.minut – Siti je bolje ušao i želi brz gol. Raspoložen je Bernardo Silva, koji muči Dejvisa, a De Brujne je poslao njegov prepoznatljiv centaršut, a Gundogan prebacio gol…

5.minut – Prvi preti Haland. Šutirao je iz daljine i prebacio gol. Tek toliko da zapreti odbrani Bajerna i nagovesti šta je čeka…

4.minut – Početno opipavanje pulsa. Oba tima vole posed i „ginu“ za njega, pa će biti zanimljivo ko će imati više lopte u posedu.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson)


Utakmice su počele.

Stadion: Etihad

Sudija: Hesus Hil Mandzano

Mančester siti (3-2-4-1): Ederson – Akanđi, Dijaš, Ake – Stons, Rodri, Silva, De Brujne, Griliš – Haland

Bajern (4-5-1): Zomer – Pavar, Upamekano, De Liht, Dejvis – Kimih, Koman, Sane, Musijala, Gorecka – Gnabri

Benfika – Inter Milan 0:0

Stadion: La Luž

Sudija: Majkl Oliver

Benfika (4-2-3-1): Vlahodimos – Žilberto, Silva, Morato, Grimaldo – Čikinjo, Luis – Mario, Silva, Orsnes – Ramoš

Inter (3-5-2): Onana – Darmijan, Aćerbi, Bastoni – Brozović, Barela, Mkhitarijan, Damfriz, Dimarko – Džeko, Martinez

Tanjugh/AP Photo/Armando Franca

 

Sama završnica Lige šampiona je pred nama. Kreće četvrtfinale utakmicama iz Mančestera i Lisabona, odnosno sudariće se moćni Siti i Bajern, kao i Benfika – Inter. Obe utakmice moći ćete da pratite uživo na Sportalu.

U centru zbivanja naravno biće dešavanja na Etihadu. Cela planeta će da stane na 90 i kusur minuta kako bi ispratila duel dva najbolja tima, pored Real Madrida.

Neće biti to sudar samo igračkih zvezda, već i trenerskih. S jedne strane biće Pep Gvardiola, čovek koji je pre Građana bio baš u Bavarskoj, a s druge onaj koji ga jako dobro poznaje još iz vremena kada je bio u Čelsiju – Tomas Tuhel.

I dalje se prepričava finale Lige šampiona iz 2021. godine u Portu kada je Gvardiola načinio „samoubistvo“ taktičkim idejama kada je izašao bez klasičnog zadnjeg veznog i napadača. Tuhel je to kaznio i golom Kaija Haverca doneo Plavcima drugu titulu šampiona Evrope.

UEFA Liga šampiona, prvi mečevi četvrtfinala

Utorak

Mančester siti – Bajern 21.00

Benfika – Inter 21.00

Revanši 19. aprila

Sreda

Real Madrid – Čelsi 21.00

Milan – Napoli 21.00

Revanši 18. aprila

Polufinale

Real/Čelsi – Mančester s./Bajern

Milan/Napoli – Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter