Izvor:
13.01.2017 u 21:46
0

Zvezda predstavila novo pojačanje: Frimpong obećao da će biti bolji od Mbođa!

Abraham Frimpong zadužio peticu srpskog prvaka i potvrdio da je u procesu dobijanja državljanstva, što znači da neće zauzimati mesto stranca.

Petica za petog novajliju. Posle Milana Pavkova, Srđana Vujaklije, Nemanje Milića i Milana Senića, ozvaničila je Crvena zvezda saradnju i sa petim pojačanjem u zimskom prelaznom roku. Trogodišnji ugovor sa crveno-belima u petak je potpisao Abraham Frimpong, doskorašnji štoper Napretka iz Kruševca i odmah zadužio dres broj pet na poleđini.

Frimpong ima 23 godine, poreklom je iz Ganea, a tokom minule četiri godine boravka na stadionu pod Bagdalom odigrao je 93 utakmice. Jesenjim učinkom u Superligi, kad je bio jedan od nosilaca igre Čarapana, preporučio se upravi kluba sa Marakane koje je za njegove usluge izdvojila 100.000 evra i mesečnu platu od 8.000 evra.
Veoma sam srećan što sam postao deo Zvezdine porodice. Ukazana mi je čast da pređem u veliki klub i potrudiću se da poverenje opravdam“, rekao je Frimpong na zvaničnom predstavljanju, uz napomenu da će sa novim saigračima komunicirati na srpskom jeziku.

Momak iz Akre će pokušati da pobije tezu da se mesto centranog defanzivca u formaciji sa „visoko podignutom odbranom“ ne povereva afričkim fudbalerima. Tim pre što se baš Crvena zvezda nije usrećila sa prethodnim igračem sa tog kontinenta, Mamaduom Mbođom.
Garantujem da ću biti bolji od Mbođa, iako ni Mamadu nije bio loš. Bio je dobar“,pohvalio je Frimpong nekadašnjeg saigrača iz Napretka, kojeg je Zvezda svojevremeno poslala na pozajmicu.

Frimpong će se u ponedeljak priključiti novim saigračima na pripremama u Sloveniji, gde će pokušati da se izbori za status prvotimca, u konkurenciji sa kapitenom Aleksandrom Lukovićem, odnosno starosedeocima Zoranom Rendulićem i mladim Milošem Stojanovićem. Možda i Bogdanom Planićem, ako dođe iz Vojvodine.
Frimpong je atipičan centralni defanzivac, poseduje odličnu pokretljivost i okretnost, dobro čita igru protivničkih igrača, a, iako nije mnogo visok, ima sjajnu skok igru. Mlad je, razvija se i uzdamo se u njega da ćemo imati novu snagu u odbrani“, predstavio je javnosti novog fudbalera Stefan Pantović, poslovni direktor Zvezde.

Prema njegovim rečima, koje je potvrdio i Frimpong, štoper iz Gane je ušao u proceduru za dobijanje srpskog državljanstva. Posletično tome, na terenu neće zauzimati mesto stranca.
To nije usko vezano samo za Zvezdu, već su tavi zakoni Evropske unije kojoj težimo, a njemu će značiti da može da aplicira na evropskom tržištu bez većih problema“, pojasnio je Pantović.

Na kraju, Abraham Frimpong je podsetio na vreme kad je leta 2011. boravio na probi u Partizanu, ali nije prošao:
Tad sam bio mlad, novi u Srbiji, trener je bio Aleksandar Stanojević. Jednostavno, nisam se uklopio u novu sredinu, nisu mi ni odogovarali uslovi, pa sam zato otišao u Vojvodinu“.

Mozzartsport
Foto: Facebook/FK Crvena Zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter