Izvor: KURIR
31.03.2024 u 11:26
0

IMALI SU RAZMIRICE I NISU BILI PRIJATELJI: Vanja Grbić otkrio TAJNE zlatne generacije

Legendarni odbojkaš objavio dosad nepoznate detalje o timu koji Srbija i danas obožava.

Slavni srpski odbojkaš Vladimir Grbić otkrio je malo poznat detalj o jednoj od najvećih ekipa u istoriji našeg sporta – zlatnim odbojkašima iz Sidneja 2000. godine.

U intervjuu, on je otkrio da osvajači olimpijskog zlata nisu međusobno uopšte bili prijatelji i da su imali ozbiljne razmirice, ali da su uprkos tome svi bili podređeni istom, zlatnom cilju, koji su i ostvarili.

DENVER NAGETSI U IDEALNOM TERMINU: Svi na broju sem JOKIĆA

 

„Nije bilo složnosti. Ne nesuglasica, nije bilo složnosti. Kad bih ti rekao… A kada pogledaš našu generaciju, pomisliš da je bilo sve savršeno. Tako i treba da izgleda, jer se nismo okupili da idemo u kafanu ili da pijemo kafu, već da svojoj zemlji i svom narodu donesemo zlatnu olimpijsku medalju. I radili smo svi za to, kidali, i ne mora uopšte da znači da mi svi to treba da vidimo na isti način. Ne. Ali naše delovanje treba da se sklopi u jedno, da bismo došli tamo gde bi trebalo da dođemo, to je suština“, rekao je Grbić.

U tom timu Grbić i njegov brat Nikola imali su ogromnu ulogu, zajedno sa Slobodanom Kovačom, Goranom Vujevićem, Đulom Mešterom, Andrijom Gerićem, Vladimirom Batezom i ostalim članovima nezaboravnog, šampionskog sastava selektora Zorana Gajića. Malo ko je tada mogao da pretpostavi da među njima van terena „nije štimalo“.

„Mi nismo popili jednu kafu zajedno. Nismo otišli u restoran da proslavimo trofej. Nikada! Nismo bili prijatelji, imali smo ozbiljne razmirice između sebe. Ali recimo, šta je poenta cele priče? Ti moraš da imaš lidera, koji će svojim primerom da povede krdo bizona. To posmatraj kao krdo bizona. Nikada se ne razilaze, nego uvek idu za prvim. I nije bio jedan na čelu, već ih je bilo više. A ti koji su billi lideri slagali su se bez da su progovorili jednu reč“, otkrio je Grbić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter