Izvor: Sportal
17.11.2023 u 09:16
0

ISTORIJSKA NOĆ U JUŽNOAMERIČKOM FUBDALU: Argentina poražena na svom terenu, veliki kiks Brazila (VIDEO)

Na čuvenom stadionu u Buenos Ajresu, Urugvajci su uspeli da izađu kao pobednici

Istorijsko veče je za nama u južnoameričkom fudbalu. Argentina i Brazil su prvi put posle osam godina, a tek drugi u istoriji pretrpeli poraze u istom danu. Svetski šampion je pao u Buenos Ajresu pred Urugvajem 2:0, a Brazil u Kolumbiji poražen sa 2:1 u okviru kvalifikacija za Mundijal 2026.

Argentina je prekinula nekoliko istorijskih nizova. Izgubila je prvi meč posle 14 uzastopnih trijumfa. Gaučosi su poraženi u kvalifikacijama za SP posle punih sedam godina, dok je njihov golman Emiliano Martines primio prvi gol posle istorijskog niza od 751 minuta.

MICIĆ SJAJNO RAZIGRAVAO SAIGRAČE: Velika uloga srpskog košarkaša u ubedljivoj pobedi Oklahoma Siti Tandera (VIDEO)

Na terenu ljutog rivala, u vreloj atmosferi na čuvenoj Bombonjeri, Urugvajci su uspeli da izađu kao pobednici.

Zasluge nose defanzivac Barselone Ronald Arauho i napadač Liverpula Darvin Nunjes, koji su golovima u 41. i 87. kreirali veliko iznenađenje i naterali suze na oči Lea Mesija.

Iznenađenje je kreirala i Kolumbija koja je savladala Brazil rezultatom 2:1 posle preokreta.

Selesao je vodio od četvrtog minuta golom Gabrijela Martinelija, da bi Luis Dijas u 75. i 79. blickrigom bacio najtrofejniju reprezentaciju sveta na kolena.

Na tabeli vodi Argentina sa 12 bodova, sledi Urugvaj sa 10, pa Kolumbija sa devet, Venecuela ima osam, dok je Brazil tek peti sa sedam. Iza su Ekvador, Paragvaj i Čile sa po pet, posle međusobnog remija bez golova, Bolivija ima tri, a poslednjeplasirani Peru jedan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter