Izvor: dnevno.hr
08.05.2023 u 14:45
0

„IZGUBIO SAM 7 MILIONA FUNTI“: Nekada zvezda Mančester junajteda, a sada socijalni slučaj

Kit Gilespi, nekadašnja fudbalska zvezda i multimilioner, uspeo je da u raljama kladionica za kratko vreme, izgubi svo svoje bogatstvo. Od fudbala se obogatio, fudbal ga je osiromašio, a ovo je njegova ispovest.

Sve veći broj fudbalera javno govori o velikim problemima sa kockanjem i klađenjem. Veliki deo njih igrao je u velikim klubovima i potvrdio da ih je zavisnost skoro svega koštala. Za javnost je sada progovorio Kit Gilespi, penzionisani fudbaler Severne Irske.

Bivši igrač Mančester junajteda priznao je da je stigao do bankrota, a potom i do razvoda.

 – Sećam se da sam gledao sedam miliona funti kako potpuno nestaje sa mog računa 2011 – rekao je on.

U RUSKIM KLEŠTIMA: Bahmut ODSEČEN od ostatka Ukrajine VIDEO

 – Osećao sam se neprijatno, bio sam u stečaju i imam porodicu. Usledio je razvod, siguran sam da je bankrot bio jedan od pokretača“. Izgubio je sve Zatim je nastavio: „Problem je nastao kada je uvedeno telefonsko klađenje. Možete samo da podignete telefon i da se kladite na određeni sportski događaj. Izgubio sam 45.000 funti na tome, zatim još 15.000 funti, a uopšte nisam imao novca na svom bankovnom računu“.

Još je imao dugove i pre telefonskog klađenja: „Prešao sam iz Junajteda u Njukasl, umesto 250 funti nedeljno, zarađivao sam 1200. Ali tada su 62 hiljade mojih dugova bili veliki ulov. Držao sam tajnu od svih o tome šta se dešava, ali se to izvuklo, pa je Njukasl prosledio novac koji mi duguje. To mi je pomoglo, to me je spasilo“.

Dotakao se i toga kako je izbegao da ga jedan ljuti dečko pretuče: „Jedne noći sam otišao sa devojkom do njene kuće, a njen ljuti partner me je tamo uhvatio. Kako je prošlo? Čuli smo da neko kuca na vrata u dva ujutru, pa sam se sakrio u drugu sobu. Otkrio me je, a da stvar bude još gora, soba je bila prekrivena posterima Njukasla, od kojih je jedan bio moj lik. Počeo je da me udara, pa sam morao da bežim”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter