Izvor: Arenasport.com
29.06.2023 u 14:03
0

EVROLIGA MENJA SISTEM TAKMIČENJA za narednu sezonu: Uveden plej-in turnir

Košarkaška Evroliga odlučila je da promeni sistem takmičenja i da uvede plej-in po završetku regularnog dela sezone, saopšteno je danas posle sednice akcionara Evrolige.

Najboljih šest timova po završetku regularnog dela sezone obezbediće direktan plasman u plej-of Evrolige.

SJAJNA VEST ZA SRBIJU: Partizan i Crvena zvezda i sledeće sezone u Evroligi

U saopštenju Evrolige se navodi da će u plej-inu igrati ekipe koje regularni deo sezone završe od šestog do desetog mesta.

Sedmoplasirani i osmoplasirani tim na tabeli će u jednoj utakmici odlučiti ko ide direktno u četvrtfinale EL. Pobednik tog duela u četvrtfinalu plej-ofa će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz regularnog dela sezone.

Poraženi iz duela sedmoplasiranog i osmoplasiranog kluba će se za poslednje mesto u plej-ofu boriti sa boljim iz duela između devetoplasiranog i desetoplasiranog tima.

U plej-inu biće odigran jedan meč, a prednost domaćeg terena imaće klub, koji bude bolje plasiran na tabeli po završetku regularnog dela sezone.

Evroliga je saopštila spisak od 18 klubova, koji će naredne sezone igrati u ovom takmičenju, a među njima se nalaze Partizan i Crvena zvezda.

U saopštenju se navodi da promena nema i da će svih 18 timova koji su igrali prethodne takmičarske godine, igrati i naredne sezone u Evroligi.

Učesnici Evrolige u narednoj sezoni biće: Real, Barselona, Baskonija, Valensija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Asvel, Monako, Alba, Bajern, Virtus, Olimpija Milano, Makabi, Partizan i Crvena zvezda.

Pravo da igra Evroligu ranije je obezbedila Gran Kanarija kao osvajač Evrokupa, ali je španski klub odustao od takmičenja iz finansijskih razloga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter