Izvor:
11.09.2017 u 14:49
0

HRVATSKI MEDIJI: Nema vođe, nema taktike, nema m**a!

Hrvatski mediji su razapeli svoje pulene posle bolnog poraza od Rusije u osmini finala EP. Selektor Aco Petrović i njegovi izabranici su otišli sa velikim ambicijama, a vraćaju se kao i prethodne dve decenije duboko razočarani.

– Praktično se Rusima sve otvorila od ulaska Alekseja Šveda u utakmicu. Od dve trojke sa sedam metara, bez naše odbrane. Svaka njihova akcija, svako dodavanje išlo je bez problema. Bili smo psihološki ranjeni, takvi smo otišli u svlačionicu i to se osetilo. U drugom poluvremenu smo počeli da silujemo, da promašujemo slobodna bacanja i tada nam se igra raspala. Ovo je prva i jedina utakmica otkako sam preuzeo tim, da nam se igra ovako raspala– počeo je izlaganje Petrović.

Potom je usledilo pitanje da li je teži ovaj poraz ili onaj os Srbije prošle godine na Igrama u Riju.

Ovo sada je veće razočaranje. Tada smo bili na jednu loptu sa Srbijom, imali nekoliko crnih minuta i eto – odgovorio je selektor Hrvatske.

Potom je pokušao da odgovori na pitanje zbog čega je njegovim igračima na ovom susretu nedostajalo energije i borbenosti.

Jako je teško odgovoriti na to pitanje racionalno i u ovom trenutku. Ne znam da li su se pojavili aveti prošlosti, da li je nešto drugo – ne znam. Kada dozvolite protivniku toliko lakih poena, normalno je da se uz Šveda razigra još neko. A tu više nije ni pitanje razigranosti, već toga što su koristili svoje prednosti, mi nismo. U svakom duelu su bili jači. Ovo je pitanje psihološke barijere. Kada naiđete na ćutanje u svlačionici, onda je sve jasno– rekao je Petrović.

Indeh.hr piše da je reprezentaciji potreban psiholog, da ekipa nema vođu, da nema taktike, a ni m**a. Posebno su mediji “razapeli” Darija Šarića, koji je otvoreno ušao u sukob sa novinarima posle pitanja zbog čega 15 minuta nije imao nijedan skok protiv Rusije, slično kao i na OI kada su Hrvati igrali sa Srbijom.

– Neću više da razgovaram sa vama, rekao je Šarić i odjurio u svlačionicu.

Zanimljivo će u narednim danima biti u Hrvatskoj, da li će Aco Petrović ostati selektor, a možda će i neki igrač da odluči da kaže zbogom nacionalnom timu. Pitanja, koja muče tamošnje mediji, a odgovor će stići u narednim satima i danima…

Novosti
Foto: Fiba.basketball

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter