Izvor: Happy BSC Portal/
06.01.2024 u 15:42
0

ODE U ISTORIJU: Asvel sa novim trenerom čeka Zvezdu (FOTO)

Đanmarko Poceko dobio je otkaz u Asvelu!

Italijanski trener posle samo tri meseca odlazi iz francuskog kluba, a ni pobeda protiv Žalgirisa u Evroligi u četvrtak – posle serije od deset poraza, nije mu pomogla da sačuva posao. Još pre meča sa Partizanom u Evroligi 2. januara pojavile su se glasine da Poceko više neće sedeti na klupi Asvela, što on nije hteo ni da potvrdi, ali ni da demantuje na konferenciji za medije posle meča.

Samo četiri dana kasnije Asvel i Đanmarko Poceko su se rastali.

– Menadžment Asvela doneo je odluku da se rastane sa Đanmarkom Pocekom. Doneta je međusobna saglasnost sa italijanskim trenerom da se ugovor okonča ranije i sve stupa na snagu odmah. Kako bi se sezona nastavila nesmetano, Pjerik Pupe će postati novi trener Asvela. Njemu će pomagati Edoardo Kazalone i Žozef Gomis, kao i Karim Atamne, koji će se baviti ličnim razvojem igrača – navedeno je u saopštenju kluba.

Ovo je druga smena trenera u Asvelu od početka sezone. Pod vođstvom Ti-Džeja Parkera Francuzi su užasno otvorili sezonu u Evroligi, a vlasnik tima Toni Parker bio je prinuđen da otpusti rođenog brata. Doveden je Poceko koji je na kratko “razmrdao” tim, a tokom njegovog mandata ekipa se preselila u novu halu. Međutim, vrlo brzo Asvel je ponovo ušao u novu seriju poraza.

PEŠIĆ NAJAVIO SPEKTAKL: Srbija protiv Amerike i Australije pred Olimpijske igre, rival će biti i Francuska

Italijana će, dakle, na klupi naslediti 39-godišnji Pijerik Pupe, koji je dosad bio pomoćnik Poceku. U međuvremenu, Asvel će pokušati da osveži i igrački kada, a u ekipu bi trebalo da stigne iskusni Amerikanac Dešon Tomas.

Sledeći meč u Evroligi, Asvel igra protiv Zvezde 9. januara od 20.30 sati na svom terenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter