Izvor: TANJUG
06.01.2024 u 12:16
0

PEŠIĆ NAJAVIO SPEKTAKL: Srbija protiv Amerike i Australije pred Olimpijske igre, rival će biti i Francuska

Košarkaška reprezentacija Srbije imaće ozbiljne rivale u pripremnim mečevima za Olimpijske igre u Parizu ove godine.

Srbija će odmeriti snage sa Francuskom na oproštaju Tonija Parkera, a zatim bi trebalo da putuje u Abu Dabi, gde će joj rivali biti Amerika i Australije.

Ove informacije potvrdio je i selektor Svetislav Pešić.

„Najverovatnije idemo na turnir u Abu Dabi, tamo ćemo igrati prvu utakmicu sa Australijom, a drugu sa SAD. Oni su nama poslali ponudu da se potpiše ugovor, uslovi koje smo tamo dobili su fantastični, sada Savez treba da to njima potvrdi. Najverovatnije idemo tamo. Igramo sa Francuzima na oproštaju Tonija Parkera, to je 12. jula, pre nego što igramo u Abu Dabiju. U Abu Dabiju smo 15, 16. i 17. jula, a sa Francuzima igramo u Lionu. To je to, zasad“, otkrio je Pešić

Pored Srbije, direktan plasman na Olimpijske igre osigurali su Francuska kao domaćin, te Nemačka kao svetski šampion, SAD, Kanada, Australija, Južni Sudan i Japan. Preostali učesnici biće određeni posle kvalifikacionih turnira koji se igraju od 2. do 7. avgusta u Španiji, Letoniji, Grčkoj i Portoriku.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta.

Podsetimo, Srbija je prošlog leta u Manili osvojila srebro na Mundobasketu, dok bi za Olimpijske igre trebalo da dobije pojačanje u vidu Jokića, Micića, Lučića i Kalinića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter