Izvor:
24.09.2016 u 19:39
0

SRPSKI KOŠARKAŠ RAZOTKRIO PEŠIĆA: Vređanje mu je zaštitni znak i saradnja sa njim je moja najgora odluka

Svetislav Pešić je jedan od najboljih košarkaških trenera kojeg je naša zemlja imala. Takvi stručnjaci umeju da budu teški za saradnju, a to je potvrdio i nekadašnji reprezentativac Srbije Duško Savanović, koji je sa Karijem dve godine sarađivao u Bajernu.

Ja sam u Bajern otišao samo da bih sarađivao sa našim trenerom. Imao sam sa njim nekakvo iskustvo iz Valensije i na konto toga sam se odlučio za Minhen. Karijev odnos sa igračima i ljudima u klubu je užasan. Neopisivo loš! Konstantno vređanje svih i svuda je postao njegov zaštitni znak. Košarkaška javnost to, manje-više, već zna. Da ću ja biti deo toga i u tolikoj meri?! E, to već nisam znao – ispričao je Savanović za portal MVP.

On je detaljno objasnio o čemu se radilo.

U plej-ofu sezone 2014/15 meni je umro otac. Ostao sam da odigram četvrtu utakmicu, koju smo pobedili i posle koje smo izjednačili na 2:2 u seriji. Dva dana pre pete, odlučujuće utakmice finalne serije, otišao sam kući na sahranu. Uspeo sam da se vratim na peti meč, ali sam ga odigrao dosta loše. Nisam postigao nijedan poen. Izgubili smo utakmicu i titulu. Od prvog dana sledeće sezone Pešić mi je stavljao do znanja da ta utakmica nije bila na nivou i da mu se nisam lično izvinio zbog toga što sam odigrao loše. Nekoliko puta tokom sezone je provukao tu priču, a poslednji put početkom plej-ofa prethodne sezone. To je bio i poslednji put da sam zaigrao za njega. Naravno, u javnosti, od sramote, nisu mogli da kažu ništa drugo nego da sam povređen. Kako drugačije objasniti moj odlazak i njegove postupke?! A, sve to zarad njegove lične zaštite. Nikada u životu nisam, a nadam se i da neću, bio toliko povređen kao čovek. Čitava košarkaška javnost me zna kao dobrog, neincidentnog i poštenog momka. Čime je njegovo ponašanje prouzrokovano ne znam. Moraćete njega da pitate. Meni smeta što se u javnosti konstantno prezentuje jedna priča, a istina je sasvim drugačija. Igranje za Karija je bila moja najgora odluka u karijeri. Ali, svi mi pravimo greške. Ponekad svesno, nekada slučajno, ali život ide dalje.

Izvor: MVP
Foto: Twitter/SportEagle_IT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter