Izvor: NOVOSTI
13.09.2023 u 19:51
0

„KOSOVO JE SRBIJA“: Rumunski navijači izviždali fudbalere tzv. Kosova, skandirali „Srbija, Srbija“, razvili i transparent (VIDEO)

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Rumunija i tzv. Kosova je prekinuta "iz političkih razloga", kako je to procenio delegat meča. Sat vremena kasnije je nastavljena, ali se oko prekida podigla velika bura u lokalnoj i evropskoj javnosti.

Pomenuti meč je bio prekinut u 18. minutu jer se na tribinama stadiona u Bukureštu našao transparent na kome je pisalo „Besarabija ja Rumunija – Kosovo je Srbija“.

Posle „lošeg dočeka“, kako su rumunski mediji opisali gostovanje u Prištini, rumunski navijači su rešili da „uzvrate udarac“.

Oni su izviždali himnu gostiju, i za vreme njenog trajanja skandirali „Srbija, Srbija“… a potom i „Kosovo je Srbija“.

KOLIKO SU ORLOVI DALEKO OD EP? Evo sa kim igraju najbitniji meč i šta ih očekuje do kraja kvalifikacija

Međutim, kada se u 15. minutu utakmice pojavio pomenuti transparent, igrači tzv. Kosova su odlučili da se povuku sa terena i otrčali su u svlačionicu.

Delegat je rekao da se meč neće nastaviti dok se parola ne skloni, a iako su rumunski reprezentativci išli da mole svoje navijače da transparent sklone, oni su to odbili.

Rumunski mediji tvrde da je transparent donela rumunska patriotska organizacija „Ujedinjeni pod trobojkom“, koja ne spada u klasične navijačke grupe.

Utakmica u glavnom gradu Rumunije je nastavljena posle sat vremena prekida. Domaćin je pobedio sa 2:0 i to posle burnih sportskih dešavanja, koja su „nasledila“ slična na tribinama. Najpre su gosti ostali s igračem manje jer je Murići isključen u 42. minutu, potom su Rumuni u 59. prokockali penal…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter