Izvor: Sputnjik.rs
27.08.2023 u 17:52
0

Letonci neverovatnim preokretom eliminisali Francuze, a Japanci priredili čudo protiv Finske!

Košarkaši Letonije priredili su veliko iznenađenje na Mundobasketu, naneli su Francuskoj drugi poraz u grupnoj fazi i praktično je eliminisali, a dan će pamtiti i Japanci koji su nestvarnim preokretom savladali Finsku.

SENZACIJA NA MUNDOBASKETU: Francuska završila učešće na Svetskom prvenstvu

Letonija je na spektakularan način, povevši prvi put na utakmici tek u poslednjem minutu, savladala Francusku, za ukupan rezultat 88:86.

Francuska je doživela drugi poraz, nakon startnog od Kanade i moraće da igra razigravanje od 17. do 32. mesta!

Uprkos činjenici da su gubili tokom cele utakmice, Letonci se nisu predavali, forsirali su svoju igru sa mnogo šuteva za tri poena i to im se na kraju isplatilo.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Arturs Žagars sa 22 poena, Rolands Smits je dodao 20, a Davis Bertans 15, dok je dvocifreni učinak imao i Kristers Zoriks sa 13 poena.

Vredi napomenuti da je najbolji igrač iz prve utakmice, Dairis Bertans, na terenu proveo nešto manje od šest minuta i da je za to vreme upisao osam poena.

Na drugoj strani, uzaludno je Evan Furnije postigao 27 poena, Geršon Jabusele je dodao 18, Nikola Batum 13, dok je Rudi Gober ostao na samo devet uz sedam skokova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter