Izvor: TELEGRAF.RS
27.08.2023 u 17:53
0

DOBRIĆ PRED MEČ SA PORTORIKOM: „Hemija u ekipi je izuzetno dobra, jedva čekamo utakmicu“

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je započela takmičenje na Mundobasketu. Orlovi su ubedljivo savladali Kinu 105:63, a već u ponedeljak očekuje ih novi meč gde će im rival biti Portoriko.Naša selekcija je u okviru priprema već odmerila snage sa pomenutim rivalom i ubedljivo slavila rezultatom 110:75. O narednom meču Srbije govorio je i reprezentativac naše zemlje, Ognjen Dobrić.

Istakao je očekuje totalno drugačiju utakmicu i da neće biti toliko lako kao u Beogradu.

Iskreno, očekujem totalno drugačiju utakmicu u odnosu na onu u Beogradu. Mislim da razlika nije bila realna i da je Portoriku mnogo kvalitetnija ekipa. Ne umanjujem naravno našu igru i naš kvalitet, ali jednostavno mislim da Portoriko može bolje i da će na prvenstvu dati sve od sebe i pokazati da nisu slučajno tu – započeo je Ognjen Dobrić.

Utakmice se igraju na dva dana, nema toliko vremena za odmor, ali bek Srbije ističe da su svi reprezentativci spremni.

Znamo šta nas čeka. Utakmice su na dva dana, ali spremni smo na to i fizički i psihički. Razmišljamo o sledećoj utakmici, o Portoriku, svi su spremni i jedva čekamo da ta utakmica dođe – nastavio je košarkaš Virtusa iz Bolonje.

PETRUŠEV NIJE TRENIRAO: Pešić otkrio da li će igrati i šta je pokazao snimak povrede

Osvrnuo se Dobrić  na „hemiju“ u ekipi i istakao da od prvog dana vlada zajedništvo.

Hemija je od prvog dana izuzetno dobra i mislim da na tome nismo morali ni da radimo. Jednostavno, sve je kliknulo, sve ide kako treba. Što se tiče košarkaških stvari, normalno je da iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje i kako prvenstvo bude odmicalo nadam se da ćemo biti sve bolji – ističe Dobrić.

Druga faza je daleko, ali i rezultati nekako idu „na ruku“. Podsetimo, Dominikanska Republika je savladala selekciju Italije i priredila svojevrsno iznenađenje.

– Ispratili smo sve, ali to je sada druga faza, to je daleko, imamo prečih poslova. Prvo utakmica sa Portorikom, pa sa Sudanom, pa ćemo kasnije o ostalim reprezentacijama – rekao je bivši košarkaš Zvezde.

Na meču protiv Kine svi košarkaši su dobili šansu i uspeli da se upišu u listu strelaca. Dobrić je rekao da to mnogo znači, posebno zbog činjenice da su se i glavni igrači odmarali.

Sigurno da znači kad se glavni igrači odmore i da svako iskoristi tu utakmicu kako bi osetio prvenstvo, jer je drugačije igrati pripremne utakmice i prvenstvo. Stvarno imamo kvalitet na klupi i ne oseti se velika razlika, jer je energija uvek bila tu i razlika nije opadala. Svih 12 igrača je dalo doprinos u prvoj utakmici – kazao je bek srpske reprezentacije.

Za kraj svog izlaganja, odgovorio je na pitanje o povredi Filipa Petruševa.

Mislim da je dobro i da neće biti problema, da će igrati. Mislim da je on ok, da ne bi trebalo tu da bude nekih većih problema – završio je Ognjen Dobrić svoje izlaganje.

Podsetimo, naša selekcija svoj meč sa Portorikom igra u ponedeljak od 14 časova. Utakmicu uživo iz minuta u minut možete pratiti na našem portalu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter