Izvor: bschappy
04.10.2023 u 07:32
0

LIGA ŠAMPIONA VEČERAS U GROTLU MARAKANE: Švajcarski Jang Bojs dolazi na megdan Crvenoj Zvezdi, koja je Baharova taktika

Barak Bahar biće na mukama, ne onim slatkim, prilikom sastavljanja startnih 11 za ovosezonsku premijeru na "Marakani" u elitnom takmičenju

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu (21.00) dočekuju Jang bojs u 2. kolu Lige šampiona, sa željom da ostvare pobedu i naprave veliki (is)korak u grupi G.Kriza rezultata prekinuta je pobedom od 1:0 nad niškim Radničkim u 10. rundi Superlige, ali… Ostalo je mnogo „ali“ za trenera Baraha Bahara pred veliki ispit u elitnom takmičenju.

PODMIĆIVANJE U ELTINOM FUDBALU: SKANDAL DRMA EVROPU!!!

Bleda izdanja, dva prvenstvena poraza u tri utakmice pre susreta sa Nišlijama, kriza identiteta, stalne rotacije u odbrani, očajne partije pojedinaca kao što su Žan-Filip Kraso ili Piter Olanjinka

Mnogo briga ima Bahar pred dolazak „mladih momaka“ iz Švajcarske, a upravo sa njima je namera da se bore za što bolju poziciju u grupi G, jer teško da će oni ili Lajpcig uspeti ikako da ugroze Mančester siti. Zato će probati kasnije da iznenade bundesligaša za eventualno drugo mesto, ili da se međusobno bore za treću poziciju koja na proleće vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

I zato je za crveno-bele od krucijalne važnosti da slave pred krcatim tribinama stadiona „Rajko Mitić“. Ako žele uspeh i iskorak na evropskoj sceni, onda će morati da bodove ostavljaju kod kuće, nikako da ih rasipaju, i da sa gostovanja donesu još neki ili nekoliko.

Crvena zvezda zna sa Jang Bojsom, smatra Boško Janković, bivši as crveno-belih i akter spektakularnog dvomeča srpskog i švajcarskog tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2004. godine.

Crvena zvezda i Jang Bojs do sada su igrali četiri puta u Evropi. Jednom su slavili crveno-beli, baš pre 19 godina na Marakani, dok su tri meča završena nerešeno. Iz oba okršaja Zvezda je izlazila kao pobednik. Prvi put domogla se plej-ofa Lige šampiona, a drugi put grupne faze elitnog UEFA takmičenja.

Te 2004. godine Crvena zvezda i Jang Bojs su se sastali u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvoj utakmici u Švajcarskoj bilo je 2:2, gde je domaćin poveo 2:0, a Zvezda potom ostala sa igračem manje posle isključenja Dragana Stančića. Na kraju, junak utakmice bio je Nikola Žigić sa dva gola. Grotlo Marakane progutalo je Švajcarce u revanšu, a golove za crveno-bele postigli su Bojan Miladinović, Milan Dudić i Nikola Žigić.

Tekstualni prenos mečamoćićete da pratitite uživo na portalu happybsc

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter