Izvor: sportal
01.10.2023 u 17:00
0

„Ludnica“ od rasporeda za Zvezdu u oktobru, a za kraj meseca prave „poslastice“ – dva večita derbija

Odmaranju, ako ga je i bilo, je došao kraj! Na red je došlo ono što svi ljubitelji košarke najviše vole, a to su utakmice i borba njihovih voljenih timova na evro, ali i domaćoj sceni. Crveno-beli su sezonu u ABA ligi otvorili mečom protiv Igokee, dok će se u prvom kolu Evrolige sastati sa ekipom Asvela u četvrtak, 5. oktobra. Međutim, pred timom sa Malog Kalemegdana nije nimalo lak raspored u ovom mesecu.

Izabranici Duška Ivanovića pred sobom imaju veliki i veoma izazovan zadatak, makar kada je regionalna liga u pitanju – povratak na tron! Međutim, apetiti su porasli i kada govorimo o najelitnijem evropskom takmičenju.

„OVO JE NAPAD NA ZVEZDU I MENE LIČNO“: Nebojša Čović objavio otvoreno pismo posle optužbi

Crveno-beli su minule sezone poraženi u finalnoj seriji od ekipe Partizana, čime je „parni valjak“ prekinuo decenijsko prokletstvo i uspeo da dođe do prve titule od 2013. godine.

Sigurno da iz tabora Zvezde nisu bili zadovoljni takvim ishodom, pa je crnogorski stručnjak odmah po završetku protekle sezone krenuo u stvaranje tima po svom ukusu, ali šta ta ekipa može ostaje nam da vidimo u mesecima pred nama.

Ono što je sigurno je da timu sa Malog Kalemegdana neće biti lako, makar kada pogledamo raspored u oktobru. Košarkaši Zvezde, kao i Partizana, će u 30 dana odigrati deset utakmica, pet u ABA i isto toliko u Evroligi.

Crveno beli su regionalnu ligu otvorili utakmicom protiv ekipe iz Laktaša (30. septembar). Zvezda je u meču odigranom u subotu uveče slavila rezultatom

Iako Duško Ivanović nije mogao da računa na čak četvoricu igrača, Nejpira, Bjelicu, Davidovca i Hangu, Zvezda je uspela da na sjajan način otvori sezonu.

Kada govorimo o Evroligi, Crvena zvezda će u prvom kolu dočekati francuski Asvel u četvrtak 5. oktobra.

Tri dana kasnije (8. oktobar) će u drugoj rundi ABA lige dočekati ljubljansku Cedevita Olimpiju, a pet dana kasnije će gostovati Žalgirisu (13. oktobar).

Sredinom meseca će postati malo napetije – između drugog kola najelitnijeg evropskog takmičenja i treće runde regionalne lige imaće svega dan odmora. U ponedeljak, 15. oktobra, Zvezda će gostovati ekipi Borca iz Čačka, a onda će tri dana kasnije ugostiti Monako (18. oktobar).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter