Izvor: sportal
01.10.2023 u 19:11
0

SADA SU UČVRSTILI PRVO MESTO NA TABELI: Partizan nastavio pobedničku seriju i posle Kruševca

Kalulu i autogol poslali crno-bele na vrh posle 18 meseci!

Fudbaleri Partizana upisali su i šestu superligašku pobedu u nizu. Tim Igora Duljaja je na nezgodnom gostovanju savladao Napredak 2:0 (1:0) i posle godinu i po dana osamio se na prvom mestu na tabeli domaćeg prvenstva.
„Ludnica“ od rasporeda za Zvezdu u oktobru, a za kraj meseca prave „poslastice“ – dva večita derbija

Trijumf crno-belima, kojim preskaču TSC za dva boda na prvom mestu i prave razliku na četiri u odnosu na Crvenu zvezdu, doneli su Aldo Kalulu u drugom minutu sudijske nadoknade prvog dela i autogol Stefana Jovanovića 15 minuta pre kraja.

Pre i posle toga na teškom terenu u Kruševcu postojao je samo jedan tim – Partizan. Pošteno su se ispromašivali Duljajevi izabranici, mogli znatno ubedljivije da slave, ali čak i pored toga sigurno trener crno-belih neće imati šta da zameri svojim igračima.


Odigrali su možda najbolji meč u sezoni, bili potpuno dominantni protiv ekipe iz donjeg doma Superlige i samo je bilo pitanje kada će konačno da ga slome. Uradili su to kada je bilo najpotrebnije, 30 sekundi pre odlaska na odmor kada je Kalulu uspeo da pogodi praznu mrežu u akciji raspoloženih Birbasa Natha i Kristijana Belića, što nije uspeo dva puta pre toga.

Išao je Partizanov novajlija iz Francuske po ivici tragičara, zajedno sa Kvinsijem Menihom, promašivali su iz peterca nebranjenu mrežu, a mora da se prizna i da je blistao golman Napretka Vladimir Savić. Već do 24. minuta imao je četiri odbrane, ali nije ni on bio svemoguć.

Partizan je i posle vođstva stezao obruč oko gola Napretka, stativu je pogodio Matus Saldanja, ali kada nisu mogli gosti da prelome utakmicu, jeste defanzivac Čarapana Jovanović za definitivnu kapitulaciju domaćih.

Aranđel Stojković je po ko zna koji put proleteo po desnoj strani, ostavio petom loptu rezervisti Gajasu Zahidu, a ovaj je zavrnuo u peterac, gde je Jovanović nespretno reagovao i postavio konačnih 0:2.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter