Izvor: Informer
31.01.2024 u 09:15
0

NA DANAŠNJI DAN: Rođen legendarni Milutin Šoškić

Čuveni golman Partizana rođen 31. januara 1937. godine u Peći.

Jedan od najboljih golmana Jugoslavije svih vremena bez ikakve dileme je Milutin Šoškić. Legendarni čuvar mreže rođen je na današnji dan – 31. decembra 1937. godine u naselju Jablanica pokraj Peći

Šoškić je za nacionalni tim Jugoslavije debitovao 1959. godine kada je među stativama nasledio Vladimira Bearu, a tokom karijere odigrao je 50 utakmica za reprezentaciju. Ipak, najupamćeniji ostao je po partijama u dresu Partizana.

Legendarni čuvar mreže u crno-belom dresu debitovao je sa samo 18 godina protiv Real Madrida u Kupu šampiona 1956. godine. Simbolično, među stativama Partizana stajao je i deset godina kasnije u finalu istog takmičenja ponovo protiv Real Madrida u Briselu. Beogradski velikan tada je poražen sa 2:1, a Šoškić je nakon tog meča napustio Humsku.

Milutin Šoškić potom je branio boje Kelna, a u Nemačkoj je okončao svoju igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu. Dugo godina bio je član stručnog štaba reprezentacije Amerike sa kojom je učestvovao na nekoliko Mundijala, poslednji je bio u Nemačkoj 2006. godine nakon čega je otišao u penziju.

NOVAKU SE BLIŽI KRAJ: Skandalozne izjave teniskih stručnjaka na račun Đokovića

Šoškić je preminuo 27. avgusta 2022. godine, a sahranjen je 1. septembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter