Izvor: Kurir.rs
23.09.2023 u 14:59
0

Nadal nema pravo nastupa na Olimpijskim igrama, ali učiniće sve da promene pravila!

Španski teniser Rafael Nadal po pravilima neće moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, međutim, lobiranje je uveliko počelo kako bi se u njegovom slučaju napravio presedan.

Španac je nedavno izjavio da će se naredne godine oprostiti od profesionalnog igranja tenisa i silno bi želeo da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Bilo bi to sjajno za mene“, rekao je u jednom intervjuu Nadal.

Međutim, kako u protekle dve godine nije nastupao za Španiju u Dejvis kupu, proslavljeni as po praviima ITF nema pravo nastupa na Olimpijskim igrama.

Zbog toga je pokrenuta inicijativa da se pravilo promeni kako bi se Nadalu omogućilo učešće u Parizu.

Rodžer Federer je bio u sličnoj situaciji pred Olimpijske igre u Tokiju. Tada je Teniski savez Švajcarske uspeo da izdejstvuje njegovo učešće na OI, piše „Dejli ekspres“. Ipak, Federer je na Vimbldonu obnovio povredu kolena i na kraju ipak nije mogao da predstavlja svoju zemlju na najvećoj sportskoj smotri na svetu.

Sudeći po tome da je Nadal veliki autoritet u svetu tenisa i miljenik zapadnog sveta, za njega pravila najverovatnije neće važiti. Vrši se ogroman pritisak da se napravi presedan i da se Špancu ispuni želja da zaigra sa Karlosom Alkarazom na Olimpijskim igrama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter