Izvor: Alo.rs
23.09.2023 u 15:24
0

SRBIJA POBEDILA HOLANDIJU:Odbojkašice Srbije izborile plasman na Olimpisjke Igre, nakon što je Dominikanska Republika savladala Kinu

Odbojkašice Srbije pobedile su Holandiju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu rezultatom 3:0 (25:19, 25:16, 25:20)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije definitivno je izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu, nakon što je Dominikanska Republika u poslednjem meču šestog kola kvalifikacionog turnira u Ningbou savladala domaću selekciju Kine 3:1 (25:23, 21:25, 25:14, 25:14).

Nadal nema pravo nastupa na Olimpijskim igrama, ali učiniće sve da promene pravila!

Posle teškog poraza od Dominikane, savršen meč odigrale su srpske odbojkašice u subotu protiv Holandije. Precizno, tačno i silovito igrale su svetske šampionke! Silno motivisane i maksimalno koncentrisane od početka su bile srpske odbojkašice. Spremna je bila Maja Aleksić, napadala je Sara Lozo, a nije bilo odbrana od Tijane Bošković. Rano su stekle osetnu prednost svetske šampionke i semafor je pokazao 13:6.

Ipak, uz dobre servise Lohajs i nekoliko napada Bajens kroz sredinu, uspele su bronzane sa poslednjeg Evropskog prvenstva da se približe sredinom seta (15:14). Međutim, odbila je taj nalet Srbija – odlično su servirale Sara Lozo, Jovana Stevanović i na kraju Bianka Buša, pa su naše odbojkašice rutinski dobile ovaj set.

Svaku taktičku zamisao selektora ostvarivale su srpske odbojkašice, minimalno su grešile i bile su spremne za svaku loptu, pa su lako došle do drugog seta. Fantastično su reagovale svetske šampionke u odbrani, stabilan je bio blok, a Tijana Bošković ponovo nezaustavljiva u napadu.

Menjao je igračice Feliks Koslovski, međutim ni to nije davalo rezultate – Srbija je bila dominantna.

Najzanimljiviji momenat dogodio se u završnici seta, posle odličnog servisa Timeramn. Upecala se prilikom smeča Dalderop, što je video Đovani Gvideti te odmah tražio čelendž. Došla je Srbija do set lopte – a silovita je u napadu potom bila Tijana. Kombinovani sastav Holandije je odlično počeo treći set, međutim Maja Aleksić je igrala na vrhunskom nivou ovaj meč i nije dozvolila rivalu da se odvoji.

Uz kuvanje, pa as servis Ognjenovićeve, naš tim je došao do prednosti (11:9). A onda je svetske šampionke nisu ispuštale. Odlično su igrale „plave dame“, ponovo su pokrivale sve u polju, u napadu su bile raspoložene i zabeležile su maksimalnu pobedu.

SRBIJA – HOLANDIJA 3:0 (25:19, 25:16, 25:20) 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter