Izvor: happybsc
14.11.2023 u 13:31
0

NIJE DETE SA OVE PLANETE: Jokićev izazov bez Mareja i Denverovi potezi koji će pomoći rešavanju krize

Od trenutka kada je postalo jasno da Nikola Jokić nije sa ove planete i da u neobičnom Somborcu ima posebna košarkaška magija bilo je jasno u Denveru da bi konačno mogli da postanu šampioni lige.

Od trenutka kada je postalo jasno da Nikola Jokić nije sa ove planete i da u neobičnom Somborcu ima posebna košarkaška magija bilo je jasno u Denveru da bi konačno mogli da postanu šampioni lige.

TRANSFER BOMBA: Bivši napadač Crvene zvezde na meti Mančester junajteda

To se posle nekoliko sezona čekanja, nadanja i strepnje da će još jednom ostati kratki desilo u sezoni za nama, a ključ uspeha ležao je u jednoj prostoj činjenici. Čudesnom Jokiću su kao i svim superherojima u stripovima bili potrebni pomoćnici, a on je to na papiru imao u Džamalu Mareju, sjajnom beku sa kojim je razvio neponovljivu hemiju i izuzetno talentovanom napadačkom krilu Majklu Porteru. Problem svih prethodnih godina je bio u tome što su retko kada svi bili zdravi, pa je Jokić morao da vuče sam. Kada su konačno svi stali na noge i ostali čitavu sezonu u komadu, „Sombor Šafl“ i“Denver bol“ su pokorili ligu.

Ipak, povreda Džamala Mareja posle samo nekoliko utakmica zabrinula je mnoge, ali razloga za paniku bar za sada nema.

Prvo, Marej bi trebalo da se vrati za mesec dana i imaće više nego dovoljno vremena da se vrati u formu za deo sezone kada se bude odlučivalo o prvaku, a osim toga, Denver je napravio neke dobre poteze ovog leta.

Iako je zbog nedostatka prostora u budžetu morao da pusti Brusa Brauna koji je bio poslednji deo koji je falio šampionskoj slagalici, Denver je uspeo da nađe način da napravi kvalitetnu rotaciju sa kojom može da pregura naredni period.

Veteran Redži Džekson koji je doveden tokom prošle sezone je prošao kompletan trening kamp i čini se da mu je to odlično leglo, pa na momente podseća na onog igrača iz Detroit Pistonsa kada je bio ol star kalibar.

Ima solidan broj poena u rukama, može da predvodi igru druge petorke i one periode kada Jokić sedi na klupi, a Marej diktira igru učini podnošljivijim u odsustvu povređenog saigrača.

Pejton Votson je nakon ruki sezone u kojoj je dosta odustvovao zbog povreda ove sezone krenuo fenomenalno i praktično postao legitiman deo rotacije u bekovskoj liniji. Sjajna partija protiv Oklahome i solidna izdanja u ostalim mečevima nagoveštavaju da bi u ligaškom delu Denver mogao da u njemu ima igrača koji će na 15 minuta koliko sada igranpo utakmici doneti kvalitetnu odbranu, racionalnu igru u napadu i sjajno istrčavane kontre koje su postale zaštitni znak Denvera zahvaljujući Jokićevim pasovima.

Druga je sezona i Kristijanu Braunu. Iako je počeo nešto stegnutije u odnosu na ruki godinu, Braun je i prošle sezone pokazao da je Denver u nejmu dobio sjajnog igrača, a nepisano je pravilo da rukiji koji premaše očekivanja umeju malo da se muče u drugoj godini. Međutim, Braun sjajno razume sistem igre Denverani samo je pitanje trenutka kada će uslediti novi iskorak.

Iako nisu imali visoke pikove na draftu, skauting služba Denvera je pokazala da zna svoj posao.

Već tokom letnje lige je bilo jasno da će krilo Džulijan Stroter već u prvoj sezoni dobiti priliku da pokaže svoje skorerske veštine. Iako je na startu propustio neke utakmice zbog sitnih povreda, 21 poen protiv Nju Orelansa pokazali su da će mladi Stroter biti opasan igrač sa klupe, naročito protiv drugih postava. Podatak da je trojke šutirao 5/9 u tom meču najbolje ilustruju njegov napadački potencijal.

Krilni centar Hanter Tajson i bek Džulijan Piket još nisu dobili pravu šansu, ali su tokom letnje lige pokazali zavidan nivo talenta i već tada se o njima pričalo kao o punim pogocima s obzirom da su draftovani u drugoj rundi.

Osim igračkog, Denver u njima ima i trejd potencijal jer bi ukoliko procene da bi u ovom trenutku za ekipu bilo bolje da uzme nekog veterana umesto da razvija sve mlade igrače, lako mogli da od nekih ekipa koje nemaju šanse za plej-of dobiju ekstra pomoć u rotaciji na kraće staze u još jednom pohodu na trofej.

Kada smo kod veterana, priliku čeka i Džastin Holidej ovogodišnja akvizicija iz Dalas Meveriksa koji ulazi u 12. sezonu u NBA ligi i poznat je po mekanoj ruci i ima iskustva igranja u plej-ofu.

Svi ovi potezi daju solidnu zaštitnu mrežu Nagetsima u čekanju na povratak Mareja. Oni možda nisu dovoljno dobri da nadomeste njegov učinak u plej-ofu, ali u ligaškom delu mogu da iznesu teret uz dirigentsku palicu Jokića.

Uostalom, dobijene su dve utakmice od povrede Mareja i to jedna protiv glavnog konkurenta na Zapadu, Godlen stejt Voriorsa.

Zato, nema razloga za paniku u Koloradu, sve je u redu u timu Denvera

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter