Izvor: BSC Happy
25.09.2023 u 09:02
1

NIKAD BITNIJI DERBI I ZA CRVENO I ZA CRNO BELE: Zvezda mora da pobedi, Partizan ima šansu koju ne može da propusti

Najbitniji meč u srpskom fudbalu, 171. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, igraće se u sredu, 27. septembra, od 19 časova.

Deluje da derbi dugo nije imao važnost kakvu će imati upravo ovaj na „Stadionu Partizana“, a za to su krive obe ekipe. Sasvim neočekivano Partizan se odlepio na četiri boda prednosti od crveno-belih nakon sedam odigranih kola i još uvek nemaju izgubljeni meč od starta sezone u Superligi Srbije.Deluje da derbi dugo nije imao važnost kakvu će imati upravo ovaj na „Stadionu Partizana“, a za to su krive obe ekipe.

POGLED SA VRHA: Novak Đoković se bliži nestvarnoj cifri od 400 nedelja na prvom mestu ATP liste

Sasvim neočekivano Partizan se odlepio na četiri boda prednosti od crveno-belih nakon sedam odigranih kola i još uvek nemaju izgubljeni meč od starta sezone u Superligi Srbije. Sa druge strane Topčiderskog brda problemi su veliki, jer je Zvezda u ligi doživela dva uzastopna poraza. Prvo je Voždovac sa 3:2 „ugasio“ poletelu ekipu Baraka Bahara na domaćem terenu, da bi „ulje na vatru“ dolio i Čukarički pobedom od 2:1 sjajnim golom Sandeja Adetundžija.

Sve je to dovelo do toga da Partizan ulazi u večiti derbi sa 19 bodova i na deobi prvog mesta sa TSC-om, dok je Zvezda na trećem mestu sa 15 bodova.

Pred sam početak delovalo je da će se crveno-beli prošetati Superligom i da će najveće ispite imati u Ligi šampiona, ali već posle 4. kola bilo je vidno da kvalitet igre u redovima šampiona Srbije opada. Delom zbog povrede Mirka Ivanića, ali i delom zbog nekih lošijih odluka trenera Baraka Bahara, koji je navijače ponovo uspeo da kupi posle meča sa Mančester sitijem u Engleskoj.

Zvezda je u 1. kolu Lige šampiona poražena od „građana“ sa 3:1, ali je ostavila dobar utisak na terenu. Čak je i vodila na poluvremenu posle gola Osmana Bukarija u 45. minutu, ali prvak Evrope je pokazao zbog čega nosi taj naslov i brzim preokretom stigao je do pobede.

Na neki način crveno-beli su uspeli da nateraju navijače da zaborave na dva debakla, protiv Voždovca i Čukaričkog, te bi dobar rezultat protiv Partizana totalno vratio tok sezone na pravi kolosek. Ipak, da bi ekipa sa Marakane stigla do pobede potrebno je da bude znatno bolja od Partizana koji je u velikom naletu nakon što su poraženi od Nordsjelanda u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Četa Igora Duljaja jeste ostvarila šest pobeda i jedan remi, ali deluje da su rane od prethodne, možda i jedne od najgore, godine još uvek tu. Bez „grobara“ na južnoj tribini na ovom meču favorit je sigurno Zvezda, dok bi potencijalni dolazak najvatrenijih pristalica mogao bar malo da pomogne Partizanu.

Crno-beli su posle velikih muka stigli do pobede protiv IMT-a (3:2), Radnika (3:2) i Železničara iz Pančeva (2:1). Protiv IMT-a i Radnika Partizan je gubio sa 2:0, ali je na neverovatan način stizao do pobeda u poslednjim minutima meča. Prvo je IMT-u snove srušio Nemanja Nikolić u nadoknadi vremena, da bi u Humskoj Bibras Natho u 98. minutu sa „bele tačke“ postavio konačan rezultat.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NIKAD BITNIJI DERBI I ZA CRVENO I ZA CRNO BELE: Zvezda mora da pobedi, Partizan ima šansu koju ne može da propusti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter