Izvor:
23.03.2024 u 09:58
0

NOVA ZVEZDA NBA: Viktor Vembanjama obeležio meč sa Sparsima, pogledajte šta je uradio u POSLEDNJEM SEKUNDU MEČA (VIDEO)

Košarkaš Memfis Grizlisa savladali su San Antonio Sparse rezultatom 99:97 u noći između petka i subote.

Meč je obeležio Viktor Vembanjama sa 31 poenom, ali i promašenim šutom za pobedu. Prethodno je Džered Džekson postigao pobedonosne poene za Memfis 1,2 sekunde pre kraja. Vembanjama je bio najefikasniji igrač susreta sa 31 poenom i 16 skokova, uz pet asistencija.

Međutim, promašio je trojku iz okreta sa zvukom sirene.

„Meč-viner“ Džekson je bio najbolji u ekipi Grizlisa sa 28 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Viktor Vembanjama je mladi košarkaš koji je privukao veliku pažnju javnosti i medija kao potencijalna nova zvezda NBA lige. Rođen je 4. januara 2004. godine i izdvaja se po impresivnim fizičkim predispozicijama. Sa visinom od 224 cm i rasponom ruku od 2,43 metra, Vembanjama je izvanredan spoj fizičkih karakteristika i tehničkih veština. Iako mu nedostaje nešto fizičke snage, što je neophodno u NBA ligi, njegova tehnika, lagan korak, brzina i mekoća pri šutu izdvajaju ga kao izuzetnog talenta.
Vembanjama dolazi iz sportske porodice, gde su i otac i majka bili visoki sportisti, dok su mu i brat i sestra takođe aktivni u sportu. Viktor se već od malih nogu usmeravao ka košarci, inspirisan majkom koja je takođe bila košarkašica.

 

Početkom karijere, Vembanjama je privukao pažnju trenera košarkaške ekipe Nantera i ubrzo je postao deo njihove omladinske selekcije. Nakon toga, igrao je za Asvel i Metropolitana u Francuskoj, gde je osvojio šampionat i brojne individualne nagrade.

Na NBA draftu, Vembanjama je izabran kao prvi pik i pridružio se ekipi San Antonio Spursa. Očekuje se da će biti ključni igrač u timu pod vođstvom trenera Grega Popoviča. Iako se porede sa legendama poput Lebrona Jamesa i Kevina Duranta, očekuje se da će Vembanjama razviti svoj originalni stil igre i postati lider svoje ekipe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter