Izvor: INFORMER
21.10.2023 u 20:55
0

ODLAZAK FUDBALSKE LEGENDE: Bobi Čarlton zauvek u Beogradu (FOTO)

Ministar Goran Vesić objavio je na Fejsbuku fotografije iz Muzeja FK Crvena zvezda na kojima je ser Bobi Čarlton, legendarni fudbaler Mančester junajteda i engleske fudbalske reprezentacije koji je danas preminuo u 86. godini.

Svetski mediji objavili su tužnu vest da je umro ser Bobi Čarlton (86), legendarni fudbaler Mancester junajteda i engleske fudbalske reprezentacije. Bobi Čarlton bio je jedan od najboljih igrača Mančester junajteda, u generaciji takozvanih „Bezbijevih beba“, po treneru Metu Bezbiju, koja se sastala u četvrtfinalu Kupa šampiona sa Crvenom zvezdom 5. februara 1958. godine u Beogradu.

Prva utakmica u Engleskoj, 14. januara iste godine, završena je pobedom Mančestera rezultatom 2:1.

Revanš na stadionu JNA bio je veoma uzbudljiv i završio se nerešenim rezultatom 3:3, posle vođstva gostiju od 0:3.

SJAJNA VEST – VLAHOVIĆ SPREMAN ZA MILAN: Alegri – Trenirao je cele nedelje, dobro je!

Zvezda se nažalost nije plasirala u nastavak takmičenja, ali to je bila jedna od najboljih utakmica koja je u evropskim kupovima odigrana pred beogradskom publikom.

To je bila toliko dobra utakmica da je austrijski sudija Kajner rekao da je to najlepša utakmica koju je gledao i sudio u životu.

U Muzeju FK Crvena zvezda danas se čuva razglednica na kojoj su se potpisali igraci Mancester Junajteda 5. februara 1958. godine medu kojima i ser Bobi Čarlton.

Sutradan, 6. februara, na povratku iz našeg grada, avion u kome su se nalazili igraci Junajteda se srušio.

U ovoj nesreći poginula su 23 putnika medu kojima osam fudbalera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter