Izvor: hapybsc
10.09.2023 u 11:40
0

OGLASIO SE SEKRETAR FIBA O SIMANIĆU: „Boriša je jedan u milijardu, nisam hteo o ovome da pričam“(VIDEO)

Generalni sekretar FIBA Andreas Zaglis osvrnuo se na slučaj Boriše Simanića koji je u Manili ostao bez bubrega tokom MundobasketaSimanić je dobio udarac od Nunija Omota i medicinskom intervencijom su lekari posle komplikacija morali da mu odstrane povređeni organ

Zaglis kaže da nije hteo mnogo da komentariše ceo slučaj, da je to isto rekao i porodici, te da je ovaj slučaj veoma redak.

„Oni koji su videli snimak mogu da kažu da je to situacija jedan u milion ili jedan u milijardu. Pitanje je kakva je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira izabrala nekoliko bolnica koje su odmah dostupne u slučaju hitnih intervencija. Imamo i svoje doktore supervizore, deo medicinske komisije, vrhunske specijaliste. U slučaju srpskog tima, timski doktor je takođe i deo medicinske komisije FIBA već godinama i imao je vitalnu ulogu u celom slučaju“, naveo je Zaglis.

Dobra stvar je što je Boriša u stabilnom stanju pa će se uz ekipu vratiti u Srbiju kada „orlovi“ budu završili finale Mundobasketa.

ŠTO SAM ONAKO SLAVIO? SAD ĆU DA VAM KAŽEM! Novak objasnio zašto je SPUSTIO klinca!

Odmah su i FIBA tim, srpski tim i LOC aktivirali sve resurse potrebne i u prvom slučaju, u prva 24 sata i za prvu operaciju, sve potrebne mere. A onda i tokom vikenda gde su dalje medicinske intervencije morale da se sprovedu. Lično sam i porodici rekao i obavezao se to da neću mnogo da komentarišem ceo slučaj. Oni imaju podršku FIBA dok je plata košarkaša osigurana, a hteo bih da javno istaknem doktora Radovanovića koji je bio ključan“, istakao je Zaglis.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter