Izvor: Kurir
26.03.2024 u 15:40
1

OVO IDE U ISTORIJU! NAŠA KOŠARKAŠKA LEGENDA DOŽIVOTNO SUSPENDOVANA – FIBA donela odluku koja se ne pamti

Nekada veliki talenat srpske košarke Marko Radonjić završava karijeru u košarci nakon odluke FIBA

Srpski košarkaš Marko Radonjić doživotno je suspendovan! Kako je FIBA obrazložila u poslednjoj odluci, nekadašnji igrač čačanskog Borca i FMP-a iz Železnika jedan je od igrača koji su učestvovali u nameštanju mečeva, a izrečena kazna izuzetno je rigorozna!

Kako prenosi „Meridian Sport“, FIBA je na čak 23 strane pojasnila svoju odluku da srpskom košarkašu sa bogatim iskustvom u ABa ligi zabrani nastavak karijere.

Pretpostavlja se da je Marko Radonjić bio umešan u nameštanje košarkaških utakmica tokom sezone 2019/20, kada je nastupao za ekipu Balkan iz Botevgrada u Bugarskoj.

Ova odluka odnosi se na igračku karijeru, trenersku karijeru, bilo kakvu funkciju u košarkaškim klubovima, ali i bilo kakvu povezanost sa FIBA koja sa njim ne želi da sarađuje ni na jedan način.

Radonjić je profesionalnu karijeru počeo u Napredak Rubinu iz Kruševca, a zatim je igrao za Slogu iz Kraljeva, novosadsku Vojvodinu, Borac iz Čačka, slovačku Iskru Svit, Dinamik, Novi Pazar, Balkan Botevgrad, FMP i ponovo čačanski Borac. Svojevremeno je bio reprezentativac Srbije na Svetskom prvenstvu za uigrače do 17 godina, davne 2010. godine. Nacionalni tim zauzeo je petu poziciju, a Radonjić je prosečno postizao 5,8 poena.

Prethodne sezone Radonjić je u dresu Borca iz Čačka odigrao 24 meča ABA lige i bio jedan od najboljih pojedinaca u timu. Prosečno je na terenu provodio više od 27 minuta i za to vreme postizao 10,5 poena, uz 3,4 skoka i 2,2 asistencije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OVO IDE U ISTORIJU! NAŠA KOŠARKAŠKA LEGENDA DOŽIVOTNO SUSPENDOVANA – FIBA donela odluku koja se ne pamti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter