Izvor: b92
12.10.2023 u 07:49
0

OPTEREĆEN ĐOKOVIĆEM NIJE SLUŠAO TENISKU LEGENDU: TEŽAK PORAZ ALKARAZA od GRIGORA DIMITROVA!

Španski teniser Karlos Alkaras potvrdio je ono na šta ga je legendarni američki teniser Džimi Konors upozorio pre samo nekoliko dana.

Trenutno drugi igrač sveta je poražen u osmini finala turnira u Šangaju (5:7, 6:2 i 6:4) od Grigora Dimitrova.

To je podsetilo mnoge na reči Konorsa, a u vezi sa činjenicom da bi Alkarasa moglo da košta preterano fokusiranje isključivo na Novaka Đokovića.

„Alkaras je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumem to iako je Alkaras pobedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobediš tog tipa, pobedićeš i druge. Ali, to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije kao što je video protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva“, rekao je Konors u svom podkastu „Prednost, Konors“.

Te reči su odmah odjeknule jer su došle nakon poraza protiv Janika Sinera u polufinalu turnira u Pekingu (7:6 (4), 6:1), koji je potom u finalu osvojio titulu nakon duela protiv Danila Medvedeva.

Čini se da to nije bio dovoljan znak za buđenje Alkarasa, koji ponovo nije saslušao Konorsa niti je učio iz sopstvenih greški. Drugi neočekivan poraz protiv tenisera koji se ne zove Novak Đoković.

To će ga potencijalno koštati prvog mesta na ATP listi na kraju godine. Alkaras ima 8.445 bodova, 500 manje u odnosu na Đokovića (8.945) u trci za Torino (Race to Turin), gde se igra završni Masters sezone.

Đoković je ovako postao veliki favorit da 2023. završi kao broj 1, a i rekord od 400 nedelja na čelu ATP liste je na Novakovom reketu i sve je u njegovim rukama do kraja sezone.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter