Izvor: BSC HAPPY
27.08.2023 u 15:56
0

ZAVIRITE IZA KULISA: Ada Ciganlija se priprema za Svetsko prvenstvo u veslanju od 3. septembra (FOTO)

U Beogradu, na Adi Ciganliji, od 3. do 10. septembra 2023, biće održano Svetsko prvenstvo u veslanju, što je najveći sportski događaj godine u Srbiji.

Na kongresu Svetske veslačke federacije (FISA) u Lincu Veslačkom savezu Srbije poverena organizacija 53. mundijala, na kojem će biti podeljen najveći broj karata za Letnje igre u Parizu 2024. Takmičenje u Beogradu imaće, dakle, dodatni značaj, jer će to biti poslednji šampionat uoči Olimpijade.

Beograd i Srbija su se dokazali kao odlični domaćini najvećih veslačkih takmičenja na Adi Ciganliji… Izbor našeg glavnog grada je i veliko priznanje Veslačkom savezu Srbije i celom srpskom sportu za kontinuitet u izuzetnom organizovanju velikih svetskih i evropskih takmičenja – istakao je Nikola Stojić, naš proslavljeni veslač.

Od ranije je poznato da su sledeća tri svetska seniorska prvenstva redom na Bledu, u Šangaju i u Račicama u Češkoj.

ANGELINA TOPIĆ SKAČE U VELIKOM FINALU: Evo gde možete pratiti prenos borbe Srpkinje za medalju na SP u Budimpešti

Do sada je prijavljeno više od 1.300 učesnika iz osamdesetak zemalja. U Savskom jezeru je obezbeđena staza od dva kilometra na vodi, sa osam regatnih staza, na kojima će se održati 307 trka.

Priprema Savskog jezera za predstojeće takmičenje već je počela. Otkrijte šta se sve dešava iza kulisa kako bi Ada Ciganlija postala najbolje mesto na svetu za održavanje Svetskog prvenstva u veslanju 2023!

Od čišćenja jezera do postavljanja podijuma za pobednike, svaki detalj se pažljivo osmišljava kako bi vrhunski sportisti imali savršene uslove za nadmetanje.

Pogledajte ekskluzivne fotografije koje otkrivaju pripreme za spektakl na vodi!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter