Izvor: BSC HAPPY
19.02.2023 u 19:25
0

PREMIJER LIGA Totinhem bolji od Vest Hema sa 2:0 u derbiju Londona! (FOTO/VIDEO)

Londonski okršaj između ekipa Totinhema i Vest Hema kompletirao je 24. kolo engleske Premijer lige, a bodovi su pripali domaćoj ekipi koja je slavila sa 2:0.

Uoči ovog duela ekipa Totinhema nalazila se na petoj poziciji Premijer lige sa 39. osvojenih bodova. Nakon ubedljivog poraza u prošlom kolu od ekipe Lestera, „svrake“ će pokušati da pred svojim navijačima poprave utisak, ali svakako i da dođu do važnih bodova u borbi za titulu, ili bar direktan plasman u Ligu šampiona.

Sa druge strane, ekipa Vest Hema je u znatno težoj poziciji. Imaju svega 20 bodova nakon 22 utakmice i 18. su na tabeli – u zoni ispadanja. To je svakako dovoljan motiv da na ovo neugodno gostovanje dođu motivisani, posebno zbog toga što se radi o gradskom rivalu.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Navijači domaćih jasno su pre početka utakmice pokazali na koga najviše računaju – na napadača Harija Kejna, najboljeg strelca Totinhema.

PREMIJER LIGA Rašford i Sančo srušili Lester na „Old Trafordu“! (FOTO/VIDEO)

Totinhem – Vest Hem 2:0 (0:0) (56′ Emerson Rojal, 72′ Son)

Počela je utakmica! Sa centra su krenuli fudbaleri Vest Hema i ubrzo došli do svoje prve šanse. Lopta se odbila do Bovena, a on je strahovitim udarcem izvan šesnaesterca pokušao da savlada Forstera. Srećom po domaće, bio je neprecizan.

Tvrda utakmica, tipična engleska moglo bi se reći. Dosta građenja, duela, dubokih lopti ubačenih na polovinu protivnika, i nažalost prekida. Nažalost još uvek bez pravih prilika i na jednoj i na drugoj strani.

Sporna odluka u šesnaestercu Vest Hema, a da li je sudija bio u pravu, procenite sami.

Kontrola lopte nešto više je na strani Totinhema. „Svrake“ iz poslednje linije grade napadei traže priliku da proigraju svoj napadački trio Rišalison – Kejn – Koluševski.

Ipak odvrana Vest Hema , bar u prvih 25 minuta deluje sigurno. Prepustili su inicijativu favorizovanom protivniku i vrebaju svoje šanse iz kontri i polukontri.

West Ham’s Thilo Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Totinhem polako plete mrežu oko gola rivala, ali je neko iz odbrane „čekićara“ uvek na pravom mestu i u pravo vreme. Sve u svemu jedna, za sada izjednačena utakmica, u kojoj uloge deluju jasne: Vest Hem bi bio zadovoljan sa bodom i braniće 0:0, ali svakako će kažnjavati greške domaćina.

Sa druge strane, Totinhemu bod nije dovoljan za ambicije kluba, pogotovo pred svojim navijačima i protiv gradskog rivala. Napadaće, tražiće put do gola Fabijanskog, ali organizovano i strpljivo, bar je tako bilo u prvih pola sata igre.

Do sada još uvek nismo videli pravu priliku ni sa jedne ni sa druge strane, ali Totinhem svakako deluje konkretnije. Pokušavaju „svrake“ da nađu put do gola „čekićara“, ali do sada izabranici trenera Dejvida Mojesa perfektno izvršavaju svoje odbrambene zadatke.

Hojbjerg u 35. minutu susreta „probija led“, pokušava sa velike distance, ali ta lopta je lak plen za Fabijanskog.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Trener Čelzija dobio poverenje nakon poraza od Sautemptona: Grejem Poter ostaje na čelu londonskih „plavaca“!

Nastavila se izjednačena borba, Totinhem ima više loptu u nogama, ima inicijativu, ali Vest Hem bez većih problema uspeva da osujeti napade gradskog rivala.

Nemile scene u 43. minutu meča. Nakon gužve u šesnaestercu Totinhema, defanzivac „svraka“ Leglet našao se na travi. Sudija je odmah prekinuo igru i pozvao medicinsku ekipu na teren. Srećom po domaće on nije bio ozbiljnije povređen i nastavio je igru.

Prva prava prilika za Totinhem. Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena kada je Kejn pronašao Rišalisona duboko na polovini protivnika. Ipak pokušaj dvadesetpetogodišnjeg Brazilca zaustavio je golman Fabijanski. Do kraja poluvremena pokušao je još i Kejn, ali se prilikom udarca okliznuo i loše zahvatio loptu koja nije predstavljala problem za golmana Vest Hema.

Kraj prvog poluvremena! Totinhem – Vest Hem 0:0! Utisci nakon prvih 45 minuta igre su podeljeni. Ljubitelji požrtvovanog i borbenog fudbala „na rezultat“ i taktičkih nadmudrivanja imaju razloga da budu zadovoljni, ali ljubitelji fudbala koji žele da vide golove, šanse i majstorije, ostali su uskraćeni.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Počelo je drugo poluvreme! Totinhem – Vest Hem 0:0!

Sa centra su loptu izveli fudbaleri Totinhema i odmah su pokušali dubokom loptom da iznenada „čekićare“. Srećom po Vest Hem, odbrana je, kao i u prvom poluvremenu bila na visini zadatka.

Ponovo „svrake“ kreću da grade napad iz poslednje linije odbrane. Izgubili su loptu, ali je brzo i oduzeli pa su iz Rišalison, Kejn i Koluševski kombinujući u kontranapadu stigli do nove prilike. I ovaj napad bio je neuspešan. Nešto kasnije Kejn se našao u solidnoj prilici, ali kao i do sada, promene rezultata nije bilo.

Totinhem dolazi do prilika, ali kada ih treba realizovati, nastaje problem, što zbog dobre odbrane Vest Hema, što zbog ne tako preciznih dodavanja i udaraca u poslednjoj fazi napada.

Sa druge strane, „čekićari“ umeju da zaprete, ali za sada neuspešno.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Gol za Totinhem! Totinhem – Vest Hem 1:0! Mat u tri poteza „svraka“! Sevnula je kontra Totinhema, lopta je stigla do Bena Dejvisa, on je proigrao Emerson Rojala, a desni bek uspeo je u onome što do sada nije pošlo za rukom napadačima, da savladaju Fabijanskog. Igrao se 56. minut.

„Čekićari“ su pokušali da odgovore preko Bovena, ali Forester majstorijom sprečava izjednačenje.

Gol na ovoj utakmici kao da je pokrenuo lavinu. Znaju igrači Vest Hema da odbrana više nije opcija, i da za bod moraju da se pokažu i u fazi napada. To će svakako dati više prostora domaćim igračima, i ostaje da se vidi ko će se bolje snaći u novonastalim okolnostima.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

U poslednjih 20 minuta susreta Totinhem ulazi opsedajući gol rivala.

Gol za Totinhem! Totinhem – Vest Hem 2:0! Nedugo pošto je u 68. minutu susreta zamenio Rišalisona, Son se našao u fenomenalnoj prilici na asistenciju Kejna. Južnokorejski fudbaler je bio precizan i duplira prednost domaćina u 72. minutu.

Totinhem sada već ima značajnu prednost, a Vest Hem je prinuđen da krene na sve ili ništa ukoliko želi da bude neporažen na ovom meču. Ima još mnogo da se igra, ali svakako da „svrake“ mnogo srećnije ulaze u poslednjih 10 minuta susreta.

Pokušava Vest Hem sa dugim loptama u kazneni prostor protivnika da smanji zaostatak, ali je odbrana Totinhema na visini zadatka, a potom, kao po pravilu, dođe do kontre Totinhema.

Domaći su prepustili inicijativu u završnici „čekićarima, ali jednostavno Vest Hem ne uspeva da ozbiljnije ugrozi gol Forstera.

Nakon svega viđenog, Totinhem će zasluženo slaviti u gradskom derbiju.

Kraj utakmice! Totinhem – Vest Hem 2:0 (0:0)!

Ovim trijumfom Totinhem je pretekao ekipu Njukasla na četvrtoj poziciji na tabeli Premijer lige, koja vodi u Ligu šampiona. Što se „čekićara“ tiče, oni su i dalje 18. sa 20 bodova.

Premijer liga – 24. kolo:
Subota:
Aston Vila – Arsenal 2:4 (2:1) (5’ Vatkins, 31’ Koutinjo – 16’ Saka, 61’ Zinčenko, 93’ Martinrz a.g, 98’ Martineli)
Brentford – Kristal Palas 1:1 (0:0) (96′ Džanelt – 69′ Eze)
Brajton – Fulam 0:1 (0:0) (88′ Solomon)
Čelzi – Sautempton 0:1 (0:1) (45+1′ Vard-Prose)
Everton – Lids 1:0 (0:0) (64′ Kolman)
Notingem – Mančester siti 1:1 (0:1) (84′ Vud – 41′ B. Silva)
Vulverhempton – Bornmut 0:1 (0:0) (49′ Tavernier)
Njukasl – Liverpul 0:2 (0:2) (10′ Nunjez, 17′ Gakpo)

Nedelja:
Mančester junajted – Lester 3:0 (1:0) (25′, 56′ Rašford, 68′ Sančo)
Totinhem – Vest Hem 2:0 (0:0) (56′ Emerson Rojal, 72′ Son)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter