Izvor: B92
05.04.2024 u 10:04
0

BIO JE MNOGO LOŠ, HTELI SU DA GA VRATE U RUSKU LIGU: Rio Ferdinand o Nemanji Vidiću – nije znao gde se nalazi, a onda se desilo čudo

Trio sagovornika Rio Ferdinand, Džejmi Karager i Fil Nevil prisetili su se početaka Nemanje Vidića u Mančesteru i engleskom fudbalu.

Vidić je 2006. stigao u slavni klub iz moskovskog Spartaka, a ostalo je istorija – za osam godina na „Old Trafordu“ postao jedan od najcenjenijih defanzivaca koji su kročili u Englesku.

Ali nije sve bilo glatko po Užičanina u začetku njegove ostrvske karijere, svedoči o tome i njegov tadašnji saigrač i partner u odbrani Ferdinand.

„Kada je potpisao, sećaš se kada je potpisao? Momci su govorili, ovaj mora da se vrati, bio je toliko loš na treningu“, prisetio se Rio.

Setio se i Karager jednog derbija na „Enfildu“, Vidićevog prvog, seća se zbunjenog štopera Junajteda.

„Sećam se utakmice na Enfildu, on i Evra su bili na istoj strani, mislim da je to bila ona utakmica kada je Ošej dao gol u poslenjem minutu. Belami je išao na Vidića. Mi smo napadali na stranu gde je bio „kop“ i sećam se Fergusonovih reakcija na klupi, pošto sam igrao pozadi pa nisam bio daleko od njega. Sećam se, nije urlao, ali je uporno gestikulirao rukama ka Vidiću da se smiri, da se fokusira, da se pribere“.

Ferdinand pamti i kako je Nemanja doživljavao loše utakmice i kako ga je to samo ojačalo.

„Bio je vrlo emotivan momak, baš emotivan, nije nikad leto visoko ali je umeo da potone na dno samo zbog lošeg pasa ili loše utakmice u toj ranoj fazi karijere. To ga je i hranilo za ostatak nedelje, radio je na sebi, hteo je da bude bolji, tako da mu je trrbalo neko vreme da prevaziđe taj period. Ali, sećate se, on je došao iz ruske lige, sećam se na jednom treningu, kada sam video šta radi, rekao sam „ovaj ne može da igra za nas“. I za Evru isto važi, bio je jednako loš, pitao sam se kako smo ih potpisali uopšte 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter