Izvor: AGNECIJE
14.02.2024 u 12:53
0

RAJKO MITIĆ OSTAJE ALI U KOM OBLIKU: Terzić se oglasio o rušenju „Marakane“, otkrio da li će stadion menjati lokaciju

Stadion Crvene zvezde "Rajko Mitić" ostaće na lokaciji na kojoj se sada nalazi, rekao je generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda, Zvezdan Terzić.

Terzić je tako želeo da otkloni nedoumicu o eventualnoj gradnji novog stadiona Crvene zvezde u blizini aerodroma „Nikola Tesla“.

„Crvenoj zvezdi su neophodni moderan evropski stadion i novi kamp. Zabuna je nastala jer su na društvenim mrežama pogrešno interpretirali moje izlaganje na Skupštini Crvene zvezde. Govorio sam da će se trening kamp graditi na površini od oko 22 hektara u blizini aerodroma. Kamp bi trebalo izmestiti odavde, jer je ovde previše skup kvadratni metar da bi se tu treniralo“, rekao je Terzić u intervjuu za Politiku.

DIGLA SE BURA OKO IVANIĆA: Crnogorci negoduju zbog Mirka Ivanića „Prosinečki ima podršku, ali za izdajnike nema mesta u reprezentaciji“

Pričao je zatim i o budućnosti stadiona „Rajko Mitić“.

„Ostaje samo dilema da li treba rekonstruisati stadion ‘Rajko Mitić’, kako želi jedan broj navijača, ili ga potpuno srušiti i napraviti potpuno novi, što je, prema mom mišljenju, jeftinije, funkcionalnije i celishodnije“, dodao je Terzić.

Istakao je da se stadion Crvene zvezde neće seliti i naglasio da mora da ostane na sadašnjoj lokaciji u Ljutice Bogdana 1a.

„Primeri u Evropi su to pokazali. Svi klubovi, koji su gradili nove stadione duplirali su ili čak triplirali broj gledalaca na domaćim utakmicama, ili isto toliko ili više uvećali ukupne prihode. Mi smo sada u situaciji da igramo Ligu šampiona. Imali smo prihod od pet miliona evra i najveći prihod ostvaren je od evropskih utakmica. Od domaćeg prvenstva jedva pokrivamo ogromne rashode koje iziskuje organizacija utakmica“, dodao je Terzić.

Zvezda je prolećni deo sezone otvorila pobedom nad Voždovcem (2:1, 20. kolo) i trenutno se nalazi na drugom mestu u Superligi Srbije sa 49 bodova iza Partizana (50).

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter