Izvor: sportal
03.09.2023 u 15:32
1

(UŽIVO)SRBIJA MOĆNA -Razbili Dominikanu i plasirali se u četvrtfinale 112:79

Moćna Srbija savladala

Reprezentacija Srbije će na Mundobasketu igrati ključan meč protiv Dominikanske Republike, ali to nije jedina utakmica koja nas je danas zanimala. Kao što smo već rekli u tekstu u kojem se bavimo kalkulacijama – za Srbiju je bilo veoma bitno ko će biti uspešniji na meču Italije i Portorika (73:57), a sada i znamo kakva je situacija na Filipinima!

„ON JE LEGENDA“: ABAZOVIĆ će NOLETU uručiti POČASNI PASOŠ CRNE GORE!

Pobeda Italijana znači da za nacionalni tim Srbije postoje samo dva puta – ili eliminacija porazom od Dominikanske Republike ili okršaj protiv Amerike, za koju se veruje da će pobedom nad Litvanijom izboriti prvo mesto u grupi i lakši put ka zlatnoj medalji. Rasplet koji nismo želeli znači da se u ostatku turnira Srbija neće previše pitati oko daljeg raspleta na turniru jer bi u okršaju sa SAD bila autsajder.

Italijani će biti prvoplasirani ukoliko Srbija pobedi Dominikansku Republiku, pa ishod koji nama najviše odgovoara i njima ide u susret. Ukoliko četa Svetislava Pešića slavi i zbori četvrtfinale, timu Đanmarka Poceka donećemo mogućnost da izbegnu Amerikance. U slučaju poraza Srbije Italija će biti druga u grupi, a Dominikanska Republika izboriti spektakularan plasman u četvrtfinale sa prvog mesta.

10. dan Mundobasketa

Očekujemo rasplet Košarkaška reprezentacija Srbije od 14 sati vodi odlučujuću bitku za prolazak u četvrtfinale Mundobasketa. U prvoj utakmici druge faze „orlovi“ su pretrpeli poraz od selekcije Italije rezultatom 76:78, te je pobeda nad Dominikanskom Republikom imperativ.

13:51

Italija prošla dalje, Srbija može samo kao druga

Srbija je ostala bez šansi za prvo mesto u grupi, s obzirom na to da je Italija lako ostvarila pobedu protiv Portorika (73:57). Jasno je da Orlove pobeda protiv Dominikanske Republike vodi u četvrtfinale i to sa drugog mesta.

13:54

EKIPE IZLAZE NA TEREN INTONIRAJU SE HIMNE
Intoniranjem himni i zagrevanjem uskoro počinje utakmica koja ima presudan značaj za reprezentaciju Srbije

Kreće borba za četvrtfinale

Dvorana Araneta ispunjena je srpskim navijačima. Više nema šale i neka bude šta mora biti

Startne petorke:

Srbija: S. Jović, Vanja, Bogdan, N. Jović, Milutinov;

Dominikanska republika: Feliz, Liz, Kuinjones, Delgado, Entoni-Tauns.

Filipinci skandirali „Kosovo je Srbija“ i pevali „Bože pravde“

sjajna atmosfera

Navijači i ovaj put dominiraju
Sjajan ambijent su napravili navijači Srbije koji su u korteu stigli u dvoranu.

Srbija vodi sa 3 nula

Prva četvrtina u toku Srbija – Dominikanska Repulika

2:5 – Odgovaraju lepom kombinacijom Jović i Milutinov na poene Taunsa u reketu.

0:3 – VANJA MARINKOVIĆ! Trojkom otvara ovaj meč srpski bek

4:03

2′ Zanimljiva odluka Pešića od starta meča i odmah trojka

Vanja Marinković je ubacio prvu trojku za Srbiju i krenuo je kao starter umesto Ognjena Dobrića. Ubrzo je Karl Tauns odgovorio prvo dvojkom, onda i promašajem, posle čega su sjajno reagovali Milutinov alej-upom posle asistencije Jovića, onda i Bogdan iz prodora – 7:4 za Srbiju posle prodora Liza.

4:04

Srbija nešto bolja na startu meča – 14:7

Igra se prilično brzo i efikasno na startu meča, u takvom odnosu snaga Srbija je povela sa 14:7.

14:06

4′ Tako se igra!

Vanja je u prodoru pogodio za dva, Bogdan pre toga trojku, dok je Marinkovićeva lopta zaigrala na obruču Dominikanaca posle šuta spolja. Tauns je vratio trojku Bogdanu, ali Milutinov opet prikucava alej-up – 16:7 za Srbiju.

14:10

6′ Jović je general na parketu, buši odbranu Dominikanaca kako stigne

Prava energija, prava rešenja u napadu. Vanja ima sedam poena, Bogdan pet, a Milutinov četiri, dok Jović već ima četiri asistencije . Druga trojka za Bogdana 21:  9 raste prednost

14:14

Rapsodija Srbije, dve trojke, pa polaganje – 26:9

Dve brze trojke, Bogdanovića i Marinkovića doneli su Srbiji ogromnu prednost za ovaj deo meča (24:9). Nedugo potom u kontri pogodio je i Bogdanović, za novi tajm-aut selektora Dominikanske Republike (26:9).

14:17

14:15

8′ „Orlovi“ sipaju i ne pitaju, raste prednost Srbije!

Lako je prošao Tauns pored Jovića i prošetao se do obruča, ali je Srbija imala odgovor u nekoliko uzastopnih napada. Milutinov je uzvratio u reketu lakim horogom, a onda su krenule da se ređaju trojke: prvo Bogdan, pa Vanja, a onda kapiten rešava napad u prodoru – 29:11 za Srbiju.

14:20

  Igra se brzo „Orlovi“ dominiraju tajm aut Srbije

Nismo uspeli da organizujemo napad, dobra reakcija Davidovca i Sbija se sačuvala. Po deset poena Bogdana i Marinkovića kraj prve četvrtine završen vođstvom plavih.Sa linije bacanja se upisao Avramović, a onda su naši igrači promašili dve trojke, pre nego što su Dominikanci završili napad u kontri. Gudurić je u dva napada nekako pasivno organizovao napade i to je kažnjeno mini-serijom od četiri poena Dominikane pred kraj prve deonice –

14:25

Mali pad Gudurić se vraća

4:28

12′ Jović nastavlja da blista, Tauns pogađa sve živo

Gudurić je napravio faul, Petrušev je izblokiran, a Dominikanci su posle promašaja Solana uspeli da doture loptu Taunsu za faul i dva bacanja. Tek je tada Gudurić pogodio preko ruke centra Dominikane, pre nego što je Tauns ubacio trojku. Jović je šestom asistencijom uposlio saigrača u reketu, a onda je i sam poentirao – 35:20 za Srbiju.

14:29

Tauns igra sam, Srbija igra timski i drži razliku – 36:20

U selekciji Dominikanske Republike Tauns igra gotovo sam, postigao je čak 12 od 20 poena ovog tima, između ostlog pogodio je i trojku sa više od devet metara. Na drgoj strani, Srbija igra pre svega timski, o čemu svedoči šest asistencija Jovića. Kad je plej orlova pogodio „dva plus jedan“, razlika je ponovo bila prilično velika (36:20).

14:33

14:33

14′ Jović vuče Srbiju, „orlovi“ imali i 20 razlike!

Gudurić je imao sreće da na isteku napada dobije faul, umesto blokadu jer se zabio u reket umesto da šutira na četiri sekunde pre isteka napada. Tauns je udvojen, Kinjones je promašio, a onda i KET iz ofanzivnog skoka. Stefan Jović je propustio šansu da trojkom prebaci 20 razlike u korist Srbije, a Tauns je nateran na grešku kad je probao da asistira saigraču pod košem. Srbija je prvi put uspela da dođe do 20+ prodorom Jovića po desnoj strani (40:20). Odmah je trojku ubacio tim Dominikane, pre nego što je Stefan opet probio odbranu u trku samo sa leve strane – 42:23 za Srbiju.

14:37

16′ Ma šta radi ovaj dečko danas?!

Stefan Jović je promašio polaganje ali je dobio faul, onda je probao i trojku da pogodi, nije uspeo i svejedno ima impresivnu statistiku za sada – devet poena, šest asistencija i četiri skoka. Nisu ni Dominikanci bili precizni u svom napadu, sve dok loptu nije uzeo Andres Feliz u svoje ruke i digao se na daleku trojku. Bogdanović je u međuvremenu ušao u igru i bacio alej-up za Petruševa. Filip je fauliran, a Vargas se žali jer misli da nije napravio prekršaj – 47:28 za „orlove“.

14:41

Bogdan igra sjajan meč, ovo nam treba u ovim trenucima!

Upisuje 13. poen kapiten Srbije, što bi moglo da bude dobra podloga pred moguće četvrtfinale.Milutinov uvek dobar i tu za saigrače
14:44

18′ Srbija konstantno na klackalici poen više, poen manje od 20 poena prednosti

Bogdan je izgubio loptu, pogodio za dva, pa napravio faul, a Davidovac je treći put bio dobar u skoku kad su Dominikanci krenuli u kontru. Milutinov je dvaput dobijao loptu unutra i naterao je čuvara Delgada na faul, pa naš tim održava prednost. Dominikanci su tražili čelendž u sledećem napadu kad je Tauns bacio lošu loptu koja je od Delgada otišla u aut. Aleksa Avramović je to kaznio prodorom i košem. Montero je trojkom opet smanjio minus posed ispod 20 poena – 51:33 za Srbiju.

 

 

14:46

Sigurna i stablina igra, na odmor se ide s plus dvadeset Jocvić i dalje generalski

Ide se na odmor poluvreme

14:48

Srbija na poluvremenu ima velikih 21 poen prednosti – 56:35

Velikih 21 poen prednosti za Srbiju prilikom odlaska na poluvreme (56:35).

15:07

Selektor na poluvremenu

Ovo je tek poluvreme bitan je nastavak. Sada j važno da zadržimo igru jer se treća četvrti ustvari računa kao početak. Izjavio je selektor, takođe u plouvremenu napominjemo Litvanci preslišavaju Ameriku na tom meču je 31:12.

5:07

22′ Dobar početak Srbije, Milutinov moćno kuca

Vanja je napravio korake u prvom napadu Srbije u nastavku, a onda je Tauns došao u poziciju da šutira dva penala iz veoma zakasnelog faula koje su sudije signalizirale posle kontakta s Milutinovim. Nikola je dobio faul u reketu, Nikola Jović je promašio otvorenu trojku, a Milutinov je u kontri moćno zakucao. Stefan Jović je ukrao loptu iz ruku Figeroi. Dobar, dobar početak treće četvrtine ako se izuzme greška Vanje – 58:37 za Srbiju.

15:11

24′ Vanja, samo tako nastavi

Ide trojka Vanje Marinkovića, na koju je uzvratio Tauns, ali je Srbija imala +24. Penja nije ubacio trojku za Dominikance, ofanzivni skok je usledio, Montero je bio precizniji. Milutinov je još jedanput zakucao, posle promašenog šuta za dva – 63:44 za Srbiju.

15:13

24′ Vanja samo lagano, sipa trojke, sudija trenira strogoću tehnička Pešiću

Ide trojka Vanje Marinkovića, na koju je uzvratio Tauns, ali je Srbija imala +24. Penja nije ubacio trojku za Dominikance, ofanzivni skok je usledio, Montero je bio precizniji. Milutinov je još jedanput zakucao, posle promašenog šuta za dva – 63:44 za Srbiju. Jović je pogodio uz faul posle ukradene lopte, Bogdan je bio precizan iz prodora za dva posle tehničke greške za Pešića jer je ušao u teren. U međuvremenu je Vanja ubacio trojku, ali je i Montero pogodio dve na drugoj strani. Tauns je bio siguran s penala, a onda iz prodora – 75:51 za naš tim.

15:19

Kapiten večeras ne zna za promašaj  Srbija ima sigurnu razliku – 75:51

Bez ikakvih problema srbija održava razliku, dominikanci su nemoćni u ovom susretu. Pritom, kapiten Orlova Bogdan Bogdanović nema promašaj na ovom susretu

15:21

28′ Dominikanci su pogubili konce

Bogdan je ubacio trojku, rival Srbije ne može da se sabere, pa je na Dobriću napravljen i nesportski faul. Davidovac je posle toga takođe pogodio trojku, a sreća je pa sudije nisu svirale ono što se činilo da je dupla lopta Petruševa koji je izblokiran – 82:53 za Srbiju.

15:22

Litnavija odigrala sjajno poluvreme protiv Amerikanaca – 54:37

U grupi sa kojom se Srbija ukršta na pomolu je iznenađenje, Litvanija uz sjajnu igru ima veliku prednost protiv selekcije SAD na poluvremenu, 54:37. Orlovi će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika ovog susreta.

15:26

30′ Odlična rola Avramovića, Srbija na deset minuta do pobede

Davidovac nije pogodio trojku, Avramović je udario bananu Kinjonesu na šutu za tri, dok je Tauns napravio grešku u koracima, a Petrušev je uspeo da završi jedan napad poenima. KET je potom napravio faul na Avramoviću pošto mu je loptu izbio Dobrić – 87:53 za Srbiju.

5:32

32′ Dobri Dobrić Srbi krstare ka pobedi,igraju se protiv Dominikane

Kinjones je promašio, Dobrić je izgubio loptu, a Rigoberto Mendoza je pogodio iz ukradene lopte.Onda je i on izgubio loptu, pa je u igri Dominikane vidljiv raspad sistema. Davidovac je ukrao loptu, Dobirć je pogodio flouter, a onda je i Montero blokiran. Mendoza je upisao nove poene, kao i Petrušev, pa Srbija vodi 93:57.

5:36

34′ Počeli su i Dominikanci da pogađaju ponešto spolja

Dali su trojku Dominikanci, tek pošto je Dobrić zakucao alej-up, a Srbija imala maksimalnih +38 i 95:57. Tek tu je malo došlo do opuštanja, Dominikanci su pustili ruku i počeli da pogađaju. Tauns i Liz, pa onda i Kinjones – 99:68.

15:38

36′ Sada se samo čeka konačan rezultat

Sada se već igra skoro pa revijalno, koševi se ređaju jedan za drugim. Petrušev je kucao dva puta, Avramović je poentirao iz polaganja, ubacili su i Dominikanci nekoliko šuteva – 103:72 za Srbiju.

15:41

Svi igrači Srbije upisali se u listu strelaca

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “(UŽIVO)SRBIJA MOĆNA -Razbili Dominikanu i plasirali se u četvrtfinale 112:79”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter