Izvor: Blic.rs
27.10.2023 u 08:13
0

Srbija se srozala na UEFA listi koeficijenata: Jeziv učinak naših klubova u Evropi!

Srbija je ispala sa top 15 liste UEFA koeficijenata.

Srbija je ove godine imala pet klubova u Evropi – tri zasigurno u grupnoj fazi, jedan direktno u Ligi šampiona… Ovakav povlašćeni status naši klubovi neće imati u skorijoj budućnosti, možda i daljoj, jer posle novih poraza Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog, Srbija je ispala sa top 15 liste UEFA koeficijenata.
Poznato je već da se UEFA lista koeficijenata pravi na osnovu rezultata klubova u poslednjih pet sezona, pa će Srbija zahvaljujući starim zaslugama još samo naredne sezone imati pet predstavnika na evropskoj sceni, svih pet u kvalifikacijama – bez direktnog plasmana prvaka u Ligu šampiona.

A od sezone 2025/2026 Srbija više neće imati pet karata za Evropu, niti dva mesta u Ligi šampiona. I tako sve dok ponovo ne porpavimo koeficijente, a to možemo učiniti samo rezultatima.

Jezivo izgleda učinak naših klubova u Evropi ove sezone. Srbija je imala pet predstavnika, u grupnoj fazi je ostala sa tri, a od ukupno 19 utakmica ostvaren je poražavajući učinak – jedna pobeda, dva remija i 16 poraza, uz gol razliku 15:52.

Evo i podsećanja na rezultate:
Srbija pala sa 13. na 16. mesto UEFA liste
Na UEFA listi koeficijenata najpre su nas prestigli Česi, pa Danci, sad i Norvežani, pa je Srbija sa 13. mesta pala na 16. poziciju sa strepnjom da će ispred nas biti i Ukrajina, Izrael, Grčka…

Naravno, Srbija može i da se vrati na poziciju gde je bila, jer sezona u Evropi još nije završena, ali za to su potrebne pobede i Crvene zvezde i TSC-a i Čukaričkog, što je na osnovu sastava njihovih grupa i dosadašnjeg toka takmičenja teško očekivati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter