Izvor: Blic
08.09.2021 u 07:57
0

BIĆE TVRDO: Novak očekuje teško četvrtfinale!

Novak Đoković je posle izgubljenog prvog seta uspeo da dođe do pobede nad Džensonom Bruksbijem u osmini finala US opena.

Verovatno najslabiji Novakov set ove sezone, ipak nije uticao na nastavak meča, pa je broj jedan slavio sa 1:6, 6:3, 6:2, 6:2.

U razgovoru sa srpskim novinarima, Novak je dao odgovor na pitanje “kakvog je ukusa bila pobeda nad mladim Amerikancem”.

PROČITAJTE JOŠ: FIŠ STAO NA STRANU ĐOKOVIĆA: Novak „tuče’“ Rodžera i Rafu, uzeće 23 i više slemova! (FOTO)

– Ukus pobede je uvek odličan, pogotovo protiv domaćeg igrača koji je uživao veliku podršku i koji je odigrao izuzetno, pogotovo prvi set. Ja sam se snalazio i tražio svoju igru, pokušavajući da njega razoružam i da mu pronađem slabosti. To sam uspeo početkom drugog seta – počeo je Novak i nastavio:

– Sredinom tog seta se lomio rezultat, dugi gemovi i poeni. Iznenadio me je igrom, gledao sam ga, analizirao, ali je drugačije, naravno, kada se izađe na teren i oseti. Izuzetno dobro se brani, pogotovo sa bekhend strane, teško je probiti, igra različite udarce s obe strane, i brze i kratke i duboke. Vrlo dobro koristi teren. Ja sam mnogo grešio u početku, ali kada se sve skockalo, osetio sam da imam kontrolu nad mečom. Posle toga, iako smo igrali koliko smo igrali, osećao sam da sam dominantan na terenu.

U četvrtfinalu Đokovića čeka duel sa Italijanom Mateom Beretinijem. Ovo će biti treći uzastopni grend slem na kom se sastaju. Novak je sva tri osvojio.

PROČITAJTE JOŠ:  JELENA POKUPILA SIMPATIJE NA TERENU: Supruga najboljeg tenisera sveta odgovorila Mekinrou (VIDEO)

– Nadam se da će repriza finala Vimbldona biti i rezultatski. On je izuzetno kvalitetan igrač, ima jedan od najboljih servisa i forhenda na svetu. Vrlo dobro koristi slajs, pametno igra. Izuzetno snažno igra, ima prodoran tenis. Znam šta me očekuje, igrali smo i na Rolan Garosu i Vimbldonu, tako da znam šta treba da radim. Uvek verujem u sebe i pobedu – samouvern je najbolji na svetu.

Ali, istovremeno je svestan moćnih oružja protivnika.

– Igra čekić-tenis. Uz Del Potra, verovatno momak koji najjače udara servis i forhend. Njegova jedan-dva igra je smrtonosna. Već se ustalio u vrhu, u to nema sumnje. Igrao je polufinale ovde pre dve godine, finale Vimbldona, bio je to težak okršaj u četiri seta. Ako servira dobro, što mu je najjače oružje, teško je igrati s njim na bilo kojoj podlozi. Treći slem u nizu igramo jedan s drugim, nadam se da će i rezultat biti isti – zaključio je Đoković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter